Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dlouhé nudle jsou nezbytnou součástí asijských pokrmů. Vkládají se do polévek, do salátů a jarních závitků, nebo se smaží spolu s masem a zeleninou. Nudle se vyrábí z pšenice, pohanky, rýže, škrobu či fazolí.

Asijské nudle mají díky škrobu odlišnou konzistenci než klasické těstoviny, ale zase mají výraznější chuť - a to i díky přidaným ingrediencím. Kromě pšeničných, škrobových a rýžových nudlí patří mezi ty nejvíce oblíbené pohankové nudle

Co jsou soba nudle

Soba nudle jsou japonské těstoviny z pohankové mouky, které se podobají špagetám. Na jejich plochém tvaru totiž ulpí více omáčky než na kulatých nudlích. Používají se všude tam, kde jiné asijské nudle. Ačkoliv jejich šedohnědá barva není pro oko tak příjemná jako bílá a žlutá barva nudlí, vše vynahrazují svou osobitou chutí. Japonci je konzumují převážně zastudena.

Co jsou udon nudle

Udon nudle pocházejí z Číny. Vyrábí se z pšenice a vody a neobsahují vejce. Na rozdíl od jiných nudlí jsou poměrně silné, mají tloušťku i 0,5 cm a tím se podobají italským makarónům. Můžeme si je koupit předvařené nebo suché, ale s delší dobou vaření. Nudle mají vysokou nasákavost, proto se hodí pro konzumaci zatepla - v polévkách, omáčkách a ve smažených jídlech.

Asijské nudle se připravují z pružného těsta, které se skládá a natahuje tak dlouho, až vzniknou svazky tenkých nudlí, které se posléze suší na dřevěných tyčích.
 
Pokud se vám sbíhají sliny při představě smažených asijských nudlí, můžete si jejich přípravu zkusit podle videa:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky