Jaký upéct moučník s jablky? Co třeba úžasně vláčnou a chutnou jablkovou bábovku? Podle našeho videa ji zvládne i začátečník
Milujeme jablečné záviny, koláče, šátečky z listového těsta a jiné dobroty vonící po skořici a vanilce. Jablečné bábovky jsou další skvělou variantou, jak využít jablka ve sladké kuchyni.
Některé odrůdy jablek už dlouho nevydrží a musíme je co nejrychleji zpracovat. Můžeme je sušit, moštovat, zavařovat, ale hlavně z nich pečeme výborné moučníky. Čím chutnější jsou jablka, tím lepší bude moučník. Oloupané slupky nevyhazujeme, dají se ještě zpracovat jiným způsobem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat bábovku se strouhanými jablky
- Potřebujeme 32–35 dkg oloupaných jablek, čerstvou citronovou šťávu, 1 lžičku skořice, 35 dkg polohrubé mouky, 1/2 hrnku mléka, 18 dkg oleje, 20 dkg cukru krupice, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa.
- Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
- Jablka oloupeme pomocí škrabky nebo nože, nastrouháme je, a okyselíme citronovou šťávou, aby nezhnědla.
- Mouku smícháme s práškem do pečiva.
- Cukry promícháme, vyklepneme k nim vajíčka a společně ušleháme. Přidáme olej, nastrouhaná jablka, skořici, mouku s práškem do pečiva a mléko. Promícháme.
- Část těsta obarvíme kakaem. Do formy vlijeme těsta střídavě, aby byla bábovka dvoubarevná.
- Bábovku pečeme v troubě nejprve 30 min. na nižší teplotu (170 °C), pak ji zvýšíme na 180 °C a pečeme ještě asi půl hodiny.
Jak ještě vylepšit jablečné bábovky
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rychle nastrouhat jablka? Budou se hodit do moučníků i do salátů, pochutnají si na nich děti
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Nejlepší jablečné štrúdly. Jednoduché záviny s vůní jablek a skořice vám zachutnají
Komentáře