7 receptů na bábovku pro všední i sváteční den. Přehled jednoduchých postupů, které podle video návodu hravě zvládne i začátečník
Bábovky považujeme za tradiční sladký zákusek, který se hodí k čaji nebo kávě. Známe je od našich babiček. Jsou chutné k snídani, připravujeme je jako zákusek po obědě nebo je pečeme pro slavnostní příležitosti a návštěvy.
Jednoduché bábovky pro všední i sváteční den
V našem přehledu bábovek jsou všechny recepty doplněny názorným videem. Podle srozumitelné a názorné instruktáže se může do pečení pustit i začátečník a těšit se na výsledek. Všechny vybrané bábovky jsou jednoduché a postupy osvědčené.
- Babiččina třená bábovka
- Bábovka (hrníčková, olejová)
- Bábovka s větrníkovou příchutí
- Hrnková bábovka
- Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
- Blesková šlehačková bábovka
- Hrníčková bábovka
Třená bábovka, oblíbený moučník pro sváteční chvíle, se připravuje z másla a vajec. Z bílků ušleháme sníh. Bábovka voní po citrónu a vanilce, část těsta před pečením promícháme s kakaem - bábovka pak má dvoubarevný vzhled.
Podle tohoto receptu upečeme klasickou olejovou bábovku. Výhodou je oblíbený "hrníčkový" postup. Recept ocení každý, kdo nechce umývat mnoho nádobí. Bude nám stačit velká mísa a hrnek na odměřování surovin.
Pokud hledáme něco nového a už nás nebaví péct stále dokola mramorovou bábovku, můžeme vyzkoušet příjemně voňavou bábovku s karamelem. Chuťově připomíná karamelový větrník. Recept nám usnadní "hrníčkový" postup.
Další bábovka je opět hrníčková, postup je jednoduchý. Dvoubarevná bábovka je tentokrát doplněná rozinkami. V postupu je i návod, jak těsto upéct na plechu místo v bábovkové formě.
Bábovka podle dalšího receptu se připravuje s tvarohem. Do hustšího těsta přidáváme rozinky. Díky tvarohu je bábovka po upečení vláčná a jemná. Výsledkem je chutný a reprezentativní moučník.
Šlehačková bábovka má jednoduchý postup se skvělým výsledkem. Stejně jako ostatní recepty i tento si můžeme přizpůsobit - místo kakaa lze použít citrónovou kůru, nasekané oříšky nebo čokoládu.
Další jednoduchá bábovka skvělé chuti, kterou hravě zvládne i začátečník. Tuto bábovku s citrónovou vůní můžeme připravit buď s příchutí kokosu nebo kakaa. Těsto bude výborné i v jiných formách než v bábovkové.
Jak se pečou bábovky
Bábovky se připravují z různých těst - mohou být kynuté, piškotové či třené. V našem následujícím příspěvku najdeme mnoho univerzálních rad a návodů, jak si s pečením bábovek poradit. Ocení je určitě nejen začátečníci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pro ty, kdo chtějí zkoušet další recepty, i ty méně tradiční, máme připravený velký přehled receptů na bábovky. Stačí si vybrat a pustit se do pečení. Můžeme vyzkoušet mandlové či ořechové, bábovky bez vajec, bez lepku i celozrnné a mnohé další. Přejeme, ať se pečení povede.
Komentáře