Blesková drobenka: Naučte se ji perfektně připravit podle videonávodu
Drobenku nazývaly naše babičky žmolenka. Koláčům dodává báječnou vůni a křupavost, moučníky nejen ozdobí, ale také chuťově doladí. Pomůže i v případě, když dáváte na koláče kyselejší ovoce, protože sladkost drobenky dotáhne chuť moučníku k dokonalosti.
Milujete sladké koláče, ale neumíte si je představit bez drobenky? Blesková drobenka z našeho videonávodu se postará o úžasnou chuť a vůni vašich koláčků i buchet z litého těsta. Pro zajímavější chuť a vůni do ní můžete přidat vanilku nebo skořici.
Jak na bleskovou drobenku
K přípravě potřebujete jen hrubou mouku, cukr krupice, máslo a kuchyňský mixér.
- Do kuchyňského mixéru nasypte 160 g hrubé mouky, 80 g cukru krupice a 80 g změklého másla.
- Všechny suroviny mixérem spojte.
- Tímto postupem vznikne sypká drobenka, kterou před pečením váš koláč posypte.
- Je důležité dodržet přesný postup a gramáž surovin, aby měla drobenka tu správnou sypkou konzistenci.
Jakým způsobem připravujete drobenku u vás doma? Na vaše rady a zkušenosti se budeme těšit v komentářích.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Jaký je rozdíl mezi cukrem krupice a cukrem krystal? Jak vybrat ten správný
Výborná drobenka na koláče: Můžeme si ji připravit klasicky, nebo z ovesných vloček, kokosu, perníku i ze sušenek
Komentáře
14. 11. 2024 08:45
11. 11. 2024 15:19