Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenku nazývaly naše babičky žmolenka. Koláčům dodává báječnou vůni a křupavost, moučníky nejen ozdobí, ale také chuťově doladí. Pomůže i v případě, když dáváte na koláče kyselejší ovoce, protože sladkost drobenky dotáhne chuť moučníku k dokonalosti.

Milujete sladké koláče, ale neumíte si je představit bez drobenky? Blesková drobenka z našeho videonávodu se postará o úžasnou chuť a vůni vašich koláčků i buchet z litého těsta. Pro zajímavější chuť a vůni do ní můžete přidat vanilku nebo skořici.

Jak na bleskovou drobenku

K přípravě potřebujete jen hrubou mouku, cukr krupice, máslokuchyňský mixér

  1. Do kuchyňského mixéru nasypte 160 g hrubé mouky, 80 g cukru krupice a 80 g změklého másla
  2. Všechny suroviny mixérem spojte.
  3. Tímto postupem vznikne sypká drobenka, kterou před pečením váš koláč posypte. 
  4. Je důležité dodržet přesný postup a gramáž surovin, aby měla drobenka tu správnou sypkou konzistenci

Jakým způsobem připravujete drobenku u vás doma? Na vaše rady a zkušenosti se budeme těšit v komentářích. 

Komentáře

Irena49: Děkujeme za upozornění. Opraveno.

Je tam chyba :-((. V seznamu surovin je moučkový cukr, v návodu ke zpracování cukr krupice :-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky