Bleskové rohlíky: Připravte si dozlatova vypečené rohlíky podle videonávodu
Dostali jste chuť na čerstvé, křupavé a dozlatova vypečené rohlíky, ale nechce se vám do krámu? Máme pro vás jednoduché řešení. Jednoduše a snadno si je upečte doma. Nemusíte se vůbec bát, že se nepovedou. Tyto bleskové rohlíky jsou tak snadné na přípravu, že už nikdy nebudete zkoušet jiné.
Připravit si voňavé a čerstvé rohlíky jako z vaší oblíbené pekárny už zvládnete jednoduše a snadno i doma. Postup pečení rohlíků je opravdu jednoduchý a nemusí se ho bát ani začátečníci. Stačí si připravit potřebné suroviny, které dáte zpracovat do kuchyňského robota. Pokud doma nemáte robota, tak nezoufejte, vypracovat hladké těsto zvládnete i bez něj. Výsledné těsto můžete vytvarovat do krásných zaoblených tvarů rohlíků, ale je to opravdu jen na vás, jakou podobu jim dáte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava bleskových rohlíků
Při dodržení přesného postupu budete nadšeni výsledkem.
- V míse od robota si připravte hladké těsto na rohlíky.
- Hotové těsto přendejte na plech a rozdělte na dvě poloviny.
- Z každé poloviny vytvarujte bochánek.
- Z něj pomocí válečku vytvarujte kruh, který rozdělte na 6 dílků.
- Každý dílek lehce rozválejte a vytvarujte rohlík.
- Hotové rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout.
- Před pečením potřete vodou a posypte kmínem nebo mákem.
Můžete se podívat na kompletní znění receptu - bleskové rohlíky.
Hotové rohlíky můžete skvěle využít a připravit si z nich dokonalou snídani. Máme pro vás pár tipů, které můžete vyzkoušet.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak peče rohlíky Josef Maršálek? Těsto podle něj nesmí při kynutí oschnout a prozradil trik, díky kterému budou nádherně křupavé
Tvoření rohlíků nemusí být žádná věda. Stačí se podívat na náš videonávod
Na křupavá kolečka Bake rolls potřebujeme starší rohlíky, olej, sůl a koření. Vznikne levná a výborná chuťovka k televizi
Komentáře