Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dostali jste chuť na čerstvé, křupavé a dozlatova vypečené rohlíky, ale nechce se vám do krámu? Máme pro vás jednoduché řešení. Jednoduše a snadno si je upečte doma. Nemusíte se vůbec bát, že se nepovedou. Tyto bleskové rohlíky jsou tak snadné na přípravu, že už nikdy nebudete zkoušet jiné.

Připravit si voňavé a čerstvé rohlíky jako z vaší oblíbené pekárny už zvládnete jednoduše a snadno i doma. Postup pečení rohlíků je opravdu jednoduchý a nemusí se ho bát ani začátečníci. Stačí si připravit potřebné suroviny, které dáte zpracovat do kuchyňského robota. Pokud doma nemáte robota, tak nezoufejte, vypracovat hladké těsto zvládnete i bez něj. Výsledné těsto můžete vytvarovat do krásných zaoblených tvarů rohlíků, ale je to opravdu jen na vás, jakou podobu jim dáte

Příprava bleskových rohlíků

Při dodržení přesného postupu budete nadšeni výsledkem. 

  1. V míse od robota si připravte hladké těsto na rohlíky.
  2. Hotové těsto přendejte na plech a rozdělte na dvě poloviny.
  3. Z každé poloviny vytvarujte bochánek.
  4. Z něj pomocí válečku vytvarujte kruh, který rozdělte na 6 dílků.
  5. Každý dílek lehce rozválejte a vytvarujte rohlík.
  6. Hotové rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout.
  7. Před pečením potřete vodou a posypte kmínem nebo mákem.

Můžete se podívat na kompletní znění receptu - bleskové rohlíky.

Hotové rohlíky můžete skvěle využít a připravit si z nich dokonalou snídani. Máme pro vás pár tipů, které můžete vyzkoušet.

Do komentáře nám dejte vědět, jak se vám rohlíky povedly. Budeme rádi za vaši zpětnou vazbu. 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli