Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list je oblíbené koření naší kuchyně. Jedná se o listy stálezeleného keře vavřínu vznešeného, které se mohou používat čerstvé i sušené, přičemž po usušení jsou méně výrazné, ale při tepelné úpravě se jejich nezaměnitelné a výrazné aroma opět plně rozvine.

Bobkový list patří mezi nejčastěji používané druhy koření v našich kuchyních. Běžně jej používáme k dochucení smetanových omáček, luštěninových polévek, ale i různých nálevů a marinád. Při zavařování okurek a hub je takřka nepostradatelný. Hodí se i k masu, přidává se především k jídlům ze zvěřiny a ryb.

Bobkový list v naší kuchyni

Některé druhy koření máme stále po ruce a používáme je velmi často. Přesně to platí i pro bobkový list. Má i u vás bobkový list své čestné místo? Začátečníkům poradíme, do kterých jídel se toto koření výborně hodí.

Podle videa si uvaříte báječnou rajskou omáčku, samozřejmě s bobkovým listem.

Podívejte se také, jak můžete vavřín sami pěstovat. Jedná se nejen o užitečnou, ale také krásnou rostlinu.

 

Komentáře

Další tipy a triky