Bobkový list v naší kuchyni: Mnoho jídel by bez něj nemělo tu správnou chuť
Bobkový list je oblíbené koření naší kuchyně. Jedná se o listy stálezeleného keře vavřínu vznešeného, které se mohou používat čerstvé i sušené, přičemž po usušení jsou méně výrazné, ale při tepelné úpravě se jejich nezaměnitelné a výrazné aroma opět plně rozvine.
Bobkový list patří mezi nejčastěji používané druhy koření v našich kuchyních. Běžně jej používáme k dochucení smetanových omáček, luštěninových polévek, ale i různých nálevů a marinád. Při zavařování okurek a hub je takřka nepostradatelný. Hodí se i k masu, přidává se především k jídlům ze zvěřiny a ryb.
Bobkový list v naší kuchyni
Některé druhy koření máme stále po ruce a používáme je velmi často. Přesně to platí i pro bobkový list. Má i u vás bobkový list své čestné místo? Začátečníkům poradíme, do kterých jídel se toto koření výborně hodí.
- Svíčková na smetaně je tradiční a milované jídlo naší kuchyně, při jehož ochucení má právě bobkový list důležitou roli.
- Kuře na paprice s ním má tu nejlepší chuť.
- Pokud vaříte domácí rajskou omáčku, určitě přidáte bobkový list.
- Kulajdy se vaří v mnoha verzích, i v nich má své místo.
- Několik listů se bude hodit při vaření masa, třeba při vaření vepřového kolena.
- Při vaření jídel ze zvěřiny se přidává vždy několik bobkových listů.
- Bobkový list je důležitý při vaření luštěnin, výborně se hodí k fazolím i čočce.
- Přidejte voňavé listy i do poctivé bramborové polévky.
- Chystáte domácí utopence? Nezapomeňte na několik listů.
- Domácí nakládané sýry je potřeba dobře ochutit, bobkový list patří k často používanému koření i v tomto případě.
- Své místo mají listy při vaření gulášů, ani segedín by bez nich nebyl to pravé.
- Listy se hodí při vaření boršče, typické polévky z červené řepy.
- V neposlední řadě se bobkový list používá při nakládání okurek.
Podle videa si uvaříte báječnou rajskou omáčku, samozřejmě s bobkovým listem.
Komentáře