Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový guláš, známý také jako buřtguláš, je jedním z oblíbených pokrmů české kuchyně. Je rychlý, chutný a není na něj potřeba mnoho surovin. Řekneme si, jak připravit vydatné jídlo, které zahřeje a zasytí nejen v chladnějších dnech.

Bramborový guláš je ideální pro dny, kdy máte chuť na něco rychlého a chutného, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni. Brambory, klobásky, cibule a koření se spojí do skvělého pokrmu, který ocení každý milovník poctivého českého jídla. Navíc jej zvládne připravit i naprostý začátečník.

Jak připravit bramborový guláš

Protože je příprava guláše snadná, mohou s ním pomáhat také děti. Ty menší oloupou cibuli a větší mohou nakrájet brambory.

  1. Nejprve si oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji nebo sádle.
  2. Přidáme nadrobno pokrájené špekáčky a osmažíme dozlatova.
  3. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme kmín a zalijeme hovězím vývarem, který osolíme.
  4. Do vroucího vývaru přidáme na kostičky pokrájené brambory a uvaříme doměkka.
  5. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, tzv. záklechtkou, a povaříme.
  6. Na závěr dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou.

Bramborový guláš je srdcovkou české kuchyně, která se neomrzí. Je jednoduchý na přípravu, neobsahuje drahé suroviny a zasytí celou rodinu. Tento pokrm je skvělý pro podzimní a zimní dny, kdy potřebujete něco sytého a chutného. Vyzkoušejte náš videorecept a užijte si domácí atmosféru s vůní tradičního buřtguláše.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky