Bramborový salát pro začátečníky: Jednoduchý recept podle videa se zaručeně povede
Receptů na bramborové saláty je mnoho a v každé rodině se připravují trochu jinak. Každá hospodyňka může tak trochu experimentovat, nicméně pokud se saláty zatím nemáte mnoho zkušeností, naučte se nejprve spolehlivý a osvědčený recept - výsledek vás určitě potěší a rádi se k němu budete vracet.
Brambory na salát uvařte ve slupce, nejvhodnější jsou brambory typu A, protože jsou pevné a nerozváří se. Na vaření vyberte podobně velké brambory, uvařte je v páře a včas, aby stihly vychladnout. Chladnutí můžete urychlit, když uvařené brambory rychle ochladíte studenou vodou - postup je po slití vody potřeba několikrát opakovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit bramborový salát
Vyzkoušejte výtečný bramborový salát z našeho receptáře, který se skvěle hodí k řízkům, ať už kuřecím, kapřím nebo třeba květákovým.
- Na 8 porcí salátu budete potřebovat 2 kg brambor, 4 mrkve, 100 g sterilovaného hrášku, 350 g sladkokyselých okurek, lák z okurek, 6 uvařených vajíček, 1 velký jogurt, 100 g majolky, 1–2 lžíce hořčice, pepř mletý, sůl.
- Uvařené brambory nechte vychladnout, oloupejte je a promačkejte sítkem na brambory do větší mísy nebo hrnce.
- Mrkev uvařte do poloměkka, nadrobno ji nakrájejte a společně s hráškem přidejte k bramborám.
- Tip 1: Mrkev, hrášek a okurky můžete nahradit sterilovanou nakrájenou směsí do bramborového salátu, která se dá běžně koupit a též tuto zeleninu obsahuje.
- Dále přidejte přes sítko promačkaná vychladlá vajíčka a okurky. Nálev z okurek si odložte stranou.
- Do salátu přidejte jogurt, majolku, hořčici, pepř a sůl. Promíchejte a doplňte lákem z okurek podle potřeby.
- Tip 2: Když majolku, jogurt, hořčici, sůl a mletý pepř promícháte zvlášť v misce, doplníte trochou láku a teprve pak přidáte do mísy k ostatním surovinám na salát, bude postup snazší a nehrozí, že salát špatně promícháte.
- Tip 3: Složení salátu si příště můžete upravit podle svých představ. Jogurt a majolku je možné nahradit zakysaným smetanovým jogurtem, chuť bude i v tomto případě výborná.
- Pak už jen ochutnejte, podle potřeby dochuťte a znovu promíchejte. Před podáváním salát nezapomeňte dát asi na půl hodiny vychladit, chutě se pak báječně propojí a salát bude ještě lepší.
Podívejte se na kompletní recept na bramborový salát z úvodního videa, přínosné jsou i komentáře pod receptem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře