Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Receptů na bramborové saláty je mnoho a v každé rodině se připravují trochu jinak. Každá hospodyňka může tak trochu experimentovat, nicméně pokud se saláty zatím nemáte mnoho zkušeností, naučte se nejprve spolehlivý a osvědčený recept - výsledek vás určitě potěší a rádi se k němu budete vracet.

Brambory na salát uvařte ve slupce, nejvhodnější jsou brambory typu A, protože jsou pevné a nerozváří se. Na vaření vyberte podobně velké brambory, uvařte je v páře a včas, aby stihly vychladnout. Chladnutí můžete urychlit, když uvařené brambory rychle ochladíte studenou vodou - postup je po slití vody potřeba několikrát opakovat. 

Jak připravit bramborový salát

Vyzkoušejte výtečný bramborový salát z našeho receptáře, který se skvěle hodí k řízkům, ať už kuřecím, kapřím nebo třeba květákovým

  1. Na 8 porcí salátu budete potřebovat 2 kg brambor, 4 mrkve, 100 g sterilovaného hrášku, 350 g sladkokyselých okurek, lák z okurek, 6 uvařených vajíček, 1 velký jogurt, 100 g majolky, 1–2 lžíce hořčice, pepř mletý, sůl.
  2. Uvařené brambory nechte vychladnout, oloupejte je a promačkejte sítkem na brambory do větší mísy nebo hrnce. 
  3. Mrkev uvařte do poloměkka, nadrobno ji nakrájejte a společně s hráškem přidejte k bramborám.
  4. Tip 1: Mrkev, hrášek a okurky můžete nahradit sterilovanou nakrájenou směsí do bramborového salátu, která se dá běžně koupit a též tuto zeleninu obsahuje.
  5. Dále přidejte přes sítko promačkaná vychladlá vajíčka a okurky. Nálev z okurek si odložte stranou.
  6. Do salátu přidejte jogurt, majolku, hořčici, pepř a sůl. Promíchejte a doplňte lákem z okurek podle potřeby.
  7. Tip 2: Když majolku, jogurt, hořčici, sůl a mletý pepř promícháte zvlášť v misce, doplníte trochou láku a teprve pak přidáte do mísy k ostatním surovinám na salát, bude postup snazší a nehrozí, že salát špatně promícháte.
  8. Tip 3: Složení salátu si příště můžete upravit podle svých představ. Jogurt a majolku je možné nahradit zakysaným smetanovým jogurtem, chuť bude i v tomto případě výborná.
  9. Pak už jen ochutnejte, podle potřeby dochuťte a znovu promíchejte. Před podáváním salát nezapomeňte dát asi na půl hodiny vychladit, chutě se pak báječně propojí a salát bude ještě lepší.

Podívejte se na kompletní recept na bramborový salát z úvodního videa, přínosné jsou i komentáře pod receptem.

Bramborový salát může mít mnoho podob. Jaký připravujete nejraději a jaká zálivka  je u vás nejoblíbenější? Budeme rádi, když nám své tipy napíšete pod článek do komentáře.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky