Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicová polévka patří mezi polévky s jednoduchou přípravou, kterou zvládne i naprostý začátečník v kuchyni. Tento pokrm dokážou uvařit za dozoru rodičů i děti. My vám poradíme, jak na to, aby se polévka povedla, a potěšila nejeden jazýček.

Brokolice je skvělá všestranná zelenina plná minerálů a vitamínů. Má krásnou svěží zelenou barvu a báječnou chuť. Lze z ní uvařit mnoho skvělých receptů, ale my se dnes zaměříme na jeden jednoduchý a báječný recept - na brokolicovou polévku. Je krémová, lahodná, a hodí se nejen do letních měsíců, skvělá je i v zimě, kdy nám svou barvou připomíná teplotně příjemné období roku.

Jak uvařit polévku z brokolice

Na tuto báječnou polévku potřebujeme 750 gramů brokolice, 10 gramů másla, 1,5  litru vývaru, 1 stroužek česneku, 100 ml smetany na vaření, sůl, pepř a muškátový oříšek.

  1. Brokolici pěkně očistíme a opláchneme vodou, rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Česnek oloupeme a nasekáme.
  3. Rozpálíme máslo a podusíme plátky košťálu spolu s česnekem.
  4. Přilijeme vývar, promícháme a povaříme asi 5 minut na mírném ohni.
  5. Vložíme růžičky brokolice do vývaru a společně vaříme dalších 10 minut.
  6. Vše rozmixujeme dohladka.
  7. Přilijeme smetanu za stálého míchání a na závěr dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

Jak vidíte, opravdu je to velmi rychlý a jednoduchý recept, který zvládne každý. Při podávání můžeme polévku doplnit křupavými krutony nebo jemně nakrájenými bylinkami. Věříme, že si i tento recept u vás doma najde své místo.

Přejeme vám dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky