Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolice je druh zeleniny, který bývá při vaření poněkud upozaděný. Je to škoda, protože brokolice je velmi zdravá a lze zakomponovat do mnoha běžných jídel. Může být například součástí těstovin, v tomto případě noků.

Noky či nočky jsou oblíbený druh těstovin. Bývají syté a dají se použít samotné i jako příloha. Pokud do nich přidáte brokolici, můžete mít dobrý pocit, že konzumujete o něco zdravější pokrm, a navíc získají výbornou příchuť.

Jak připravit brokolicové nočky

Potřebných surovin na brokolicové nočky je minimum a práce s přípravou také.

  1. Brokolici rozeberte na růžičky a povařte je 10 minut v osolené vodě.
  2. Uvařenou brokolici nechte okapat a poté ji rozmixujte najemno.
  3. K brokolici přidejte vejce, sůl a polohrubou mouku. Vypracujte těsto, které by nemělo lepit.
  4. Těsto vezměte do jedné ruky a druhou z něj nad hrncem s vařící vodou odstřihujte malé kousky – nočky.
  5. Nočky opatrně promíchávejte a vařte, dokud nevyplavou.
  6. Uvařené noky můžete jíst samotné s olivovým olejem, s parmezánem, s opečenou slaninou, rajčaty…

Noky lze samozřejmě obohatit i jinou zeleninou.

Komentáře

Další tipy a triky