Brokolicové nočky jsou výborné i samotné. Zkuste je podle videonávodu
Brokolice je druh zeleniny, který bývá při vaření poněkud upozaděný. Je to škoda, protože brokolice je velmi zdravá a lze zakomponovat do mnoha běžných jídel. Může být například součástí těstovin, v tomto případě noků.
Noky či nočky jsou oblíbený druh těstovin. Bývají syté a dají se použít samotné i jako příloha. Pokud do nich přidáte brokolici, můžete mít dobrý pocit, že konzumujete o něco zdravější pokrm, a navíc získají výbornou příchuť.
Jak připravit brokolicové nočky
Potřebných surovin na brokolicové nočky je minimum a práce s přípravou také.
- Brokolici rozeberte na růžičky a povařte je 10 minut v osolené vodě.
- Uvařenou brokolici nechte okapat a poté ji rozmixujte najemno.
- K brokolici přidejte vejce, sůl a polohrubou mouku. Vypracujte těsto, které by nemělo lepit.
- Těsto vezměte do jedné ruky a druhou z něj nad hrncem s vařící vodou odstřihujte malé kousky – nočky.
- Nočky opatrně promíchávejte a vařte, dokud nevyplavou.
- Uvařené noky můžete jíst samotné s olivovým olejem, s parmezánem, s opečenou slaninou, rajčaty…
Noky lze samozřejmě obohatit i jinou zeleninou.
Komentáře