Buchta s tvarohem a pomerančovým želé: Je dokonalá pro sváteční příležitosti
Tyto řezy můžete připravit bez obav na sváteční setkání i různé rodinné akce. Určitě budou mít velký ohlas, jsou osvěžující, lahodné a vypadají luxusně. Vrstvy tvarohového krému a pomerančového želé dají moučníku naprosto jedinečnou chuť.
Čekáte milou návštěvu a přemýšlíte, jaký připravit moučník? Tyto řezy určitě nezklamou. Spodní plát těsta upečete velmi snadno, o kyprost se postará prášek do pečiva. Na tvarohovou vrstvu budete potřebovat sice více tvarohu, ale ta chuť za to stojí. Povrch moučníku bude pokrytý krásně barevnou pudinkovou vrstvou, jejímž základem je džus. Řezy nejsou na přípravu náročné, proto si na ně mohou bez obav troufnout i méně zkušení.
Jak připravit řezy s tvarohem a želé
Podle následujícího postupu připravíte řezy z úvodního videa na jeden plech:
- Budete potřebovat 3 vajíčka, 1 hrnek oleje, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka (obyčejného nebo rostlinného), 2 hrnky polohrubé mouky, 20 g kakaa a 1 kypřicí prášek.
- Dále si připravte na náplň 1 kostku tučného tvarohu, 2 tvarohy ve vaničce, 100 g smetany ke šlehání, 80–100 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr. Na polevu budete potřebovat 2 vanilkové pudinkové prášky, 1–2 lžíce cukru krupice (množství podle chuti), 1 litr pomerančového (nebo jiného) džusu.
- Vejce s cukrem ušlehejte do světlé pěny. Přidejte prosátou mouku, kypřicí prášek, kakao a mléko. Jako odměrku použijte hrnek o objemu 250 ml.
- Na závěr do těsta zašlehejte olej.
- Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do předehřáté trouby (na 170 °C).
- Pečte asi 30 minut (podle zkušeností s vlastní troubou), pak vyzkoušejte propečenost špejlí.
- Po upečení plát nechte zcela zchladnout.
- Ze všech surovin na náplň vyšlehejte hladký a nadýchaný krém, rozetřete ho na upečený plát a nechte v lednici vychladit.
- Na pomerančovou vrstvu uvařte 2 vanilkové pudinkové prášky v 1 litru pomerančového džusu. Krém nechte za občasného promíchání trochu zchladnout, ale ještě teplý ho nalijte na tvarohovou náplň a povrch uhlaďte.
- Tip: Místo pomerančového džusu můžete použít jahodový džus, v tom případě použijte jahodový pudinkový prášek.
- Řezy nechte cca 12 hodin v lednici, aby dokonale ztuhly.
Pokud milujete moučníky, které mají želé vrstvu, ale vyhýbáte se klasické želatině, vyzkoušejte moučník z našeho receptu, chutná báječně.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře