Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Zdroj: Top recepty

Dukátové buchtičky jsou milovanou dobrotou, po které často touží děti, ale pochutnají si na ní rádi i dospělí. Můžeme je připravit k obědu jako hlavní jídlo, nebo si dopřát menší porci k večeři či svačině. Výborně chutnají s čerstvým ovocem.

Nejmilejší jídla našeho dětství

Pokud bychom měli vybrat oblíbená jídla svého dětství, nejspíš by to byly i dukátové buchtičky s krémem. Malé lahodné a polité sladkým vanilkovým krémem - to je dobrota. Stačí mít po ruce správný recept a můžeme tuto pochoutku připravit třeba k obědu. Ocení ji děti i dospělí
V míse smícháme suroviny podle vybraného receptu - mouku se špetkou soli, citronovou kůru, cukr a vanilkový cukr. Doplníme ostatní suroviny - rozehřátý tuk (máslo, Heru), připravený kvásek (z kvasnic, cukru a trochy mléka) a zbývající mléko, do kterého jsme rozšlehali vajíčka. Těsto dobře vypracujeme a necháme na teplém místě kynout.

Pečení maličkých buchtiček

Po vykynutí těsto přeneseme na pomoučněný vál a ještě jednou ho krátce propracujeme. Stejně velké buchtičky rovnáme na plech - vymazaný nebo pečícím papírem vyložený. Ještě nakynou, tak je nedáváme hned vedle sebe. Práci si usnadníme, když z těsta vyválíme proužky, které rozkrájíme na kousky. Mezi sebou je pomastíme, aby se vzájemně nespojily, a po krátkém dokynutí je upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Lahodný vanilkový krém

A jaký připravit krém? Buď jednoduše uvaříme řidší pudink (z pudinkového prášku, mléka a cukru) nebo do krému ještě opatrně přidáme žloutky. Vše společně uvaříme do zhoustnutí. Obě varianty přípravy krému jsou v našich receptech přesně popsány. A kdybychom chtěli vyzkoušet vinný krém, poradí nám další recept z našeho receptáře.

Upéct malé buchtičky z kynutého těsta není zas tak náročné a vanilkový krém uvaříme během chvilky. Na talíře narovnáme upečené buchtičky - díky tomu, že jsme je před pečením ze všech bočních stran pomastili, se dají snadno oddělovat. Uvařeným řidším krémem je přelijeme a můžeme oblíbenou pochoutku hned podávat. Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky