Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Dukátové buchtičky jsou milovanou dobrotou, po které často touží děti, ale pochutnají si na ní rádi i dospělí. Můžeme je připravit k obědu jako hlavní jídlo, nebo si dopřát menší porci k večeři či svačině. Výborně chutnají s čerstvým ovocem.
Nejmilejší jídla našeho dětství
Mohlo by vás zajímat
Příprava kynutého těsta
Pečení maličkých buchtiček
Lahodný vanilkový krém
A jaký připravit krém? Buď jednoduše uvaříme řidší pudink (z pudinkového prášku, mléka a cukru) nebo do krému ještě opatrně přidáme žloutky. Vše společně uvaříme do zhoustnutí. Obě varianty přípravy krému jsou v našich receptech přesně popsány. A kdybychom chtěli vyzkoušet vinný krém, poradí nám další recept z našeho receptáře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Klasiky ze školní jídelny: Jak se dělá pravé šodó na dukátové buchtičky?
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Komentáře