Budapešťská pomazánka chutná báječně. Je skvělá na čerstvém pečivu i na topinkách
Budapešťská pomazánka je prostě skvělá - jednoduchá, rychlá a levná. Hlavní surovinou je tvaroh, a může to být ten v kostce i vaničkový. Pomazánka se výborně hodí k snídani, svačině i večeři. Připravit ji zvládnou i děti. Máme pro vás osvědčený recept a několik tipů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat budapešťskou pomazánku
Začátečníkům pomůže jednoduchý postup, ale od příště nejspíš suroviny už budete chystat "od oka".
- Připravte si 250 g tvarohu, 1 lžíci másla, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce nakládané kapie, 1 malou cibuli a sůl.
- Nejprve utřete tvaroh s máslem. Můžete k tomu použít tyčový mixér.
- Tip 1: Místo másla lze použít olivový olej nebo pomazánkové máslo, pomazánka bude také chutnat výborně.
- Vmíchejte papriku (koření), kapie a jemně nakrájenou cibulku. Pomazánku osolte.
- Tip 2: Místo sterilované papriky můžete použít čerstvé kapie. Kdo má rád ostrou chuť, kromě sladké papriky přidá ještě pálivou. Cibuli výtečně nahradí jemně nakrájený pórek.
- Vše dohromady důkladně promíchejte nebo prošlehejte. Mixování už není vhodné, protože nakrájená cibulka musí zůstat v celku.
- Pomazánka je výborná na čerstvém pečivu, ale vyzkoušejte ji také na topinkách potřených česnekem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Svěží salát s mangem a krůtím masem
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí krk na špeku a pečeném česneku
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Houbový bramborák
Přidáno před 12 hodinami
Fazolová polévka s cuketou a řapíkem
Přidáno před 17 hodinami
Pochoutka z ovesných vloček
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Bezlepkové churros pro Áňu. Snadno se dělají a skvěle chutnají s čokoládovým krémem
Anna a Kamila sekly s prací v korporátu a zdravotnictví a začaly péct chleba. Dnes se na jejich krkonošské bochníky stojí fronty
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře