Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Budapešťská pomazánka je prostě skvělá - jednoduchá, rychlá a levná. Hlavní surovinou je tvaroh, a může to být ten v kostce i vaničkový. Pomazánka se výborně hodí k snídani, svačině i večeři. Připravit ji zvládnou i děti. Máme pro vás osvědčený recept a několik tipů.

Málokterá pomazánka je tak snadná na přípravu jako jednoduchá retro pomazánka z časů našich babiček. Stačí koupit tvaroh a zbývající suroviny nejspíš máte doma po ruce. Budapešťská pomazánka sice není žádná novinka, připravovala se už před lety, ale my vám poradíme, jak jí dát nový "kabátek".

Začátečníkům pomůže jednoduchý postup, ale od příště nejspíš suroviny už budete chystat "od oka".

  1. Připravte si 250 g tvarohu, 1 lžíci másla, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce nakládané kapie, 1 malou cibuli a sůl.
  2. Nejprve utřete tvaroh s máslem. Můžete k tomu použít tyčový mixér.
  3. Tip 1: Místo másla lze použít olivový olej nebo pomazánkové máslo, pomazánka bude také chutnat výborně.
  4. Vmíchejte papriku (koření), kapie a jemně nakrájenou cibulku. Pomazánku osolte.
  5. Tip 2: Místo sterilované papriky můžete použít čerstvé kapie. Kdo má rád ostrou chuť, kromě sladké papriky přidá ještě pálivou. Cibuli výtečně nahradí jemně nakrájený pórek.                             
  6. Vše dohromady důkladně promíchejte nebo prošlehejte. Mixování už není vhodné, protože nakrájená cibulka musí zůstat v celku.
  7. Pomazánka je výborná na čerstvém pečivu, ale vyzkoušejte ji také na topinkách potřených česnekem.
Přípravu jednoduché budapešťské pomazánky vám předvede následující video. Pokud máte v ledničce tvaroh, můžete si ji rovnou také umíchat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky