Bylinková sůl dovede váš oblíbený pokrm k dokonalosti. Přípravu ukáže videonávod
Chcete-li ozvláštnit váš oblíbený masitý pokrm, salát, brambory či pomazánku, zkuste použít krásně voňavou bylinkovou sůl, která nemá konkurenci. Obsažené bylinky sůl krásně provoní a dodají jí báječnou chuť.
Rádi si pěstujete svoje vlastní bylinky a milujete jejich přirozenou chuť? Pak si s námi zkuste připravit domácí bylinkovou sůl, která krásně dochutí a provoní váš oblíbený pokrm. Její příprava je velmi snadná a zvládne ji úplně každý. Připravte si rovnou pořádnou dávku, ať ji máte stále po ruce. Použít můžete jakékoliv bylinky.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit bylinkovou sůl?
Je to velmi snadné. Připravte si pouze hrubozrnnou sůl, bylinky a uzavíratelnou sklenici.
- Do mísy dejte hrubozrnnou sůl.
- Přidejte sušené bylinky podle chuti, např. majoránku, petržel, tymián, celerovou nať či rozmarýn.
- Vše pořádně smíchejte.
- Připravenou sůl dejte do uzavíratelné sklenice.
Takto připravenou sůl nechte chvíli nasáknout vůní a chutí bylinek, které díky soli zůstanou krásně svěží a čerstvé, protože sůl slouží také jako skvělý konzervant. Když už jsme u těch bylinek, zkoušeli jste někdy připravit domácí bylinkové máslo? Určitě to stojí za to.
Do komentáře pod článek se s námi podělte o váš názor. Zajímá nás, jak vám bylinková sůl chutnala a k jakému jídlu se podle vás nejvíce hodí.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno vyrobit bylinkové máslo? Jaké bylinky se do něj hodí nejlépe? S námi to zvládne každý
Pěstování bylinek na jednom stanovišti: Rozmarýn a tymián mají rádi slunečné aranžmá, v polostínu se daří majoránce nebo kerblíku
Bylinky v soli: Dokonalý způsob, jak uskladnit pažitku nebo petržel. Sůl je uchová šťavnaté a plné chuti
Komentáře