Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Léto, teplo, zvuk cikád, báječné víno a k tomu neodolatelně lehký a chutný salát Caprese. Také jste se na chvíli přenesli do krásné slunné Itálie? Ukážeme vám, jak si doma připravit kousek této atmosféry a vychutnat si skvělý salát plnými doušky.

V teplých letních dnech vyhledáváme hlavně lehká jídla, která dokáží příjemně zasytit, pohladit smyslové buňky a hlavně nedají tolik práce. Přesně takový je salát Caprese. Dokonalé spojení čerstvých rajčat, lahodného sýru mozzarella, voňavé bazalky a v neposlední řadě olivového oleje. K dokonalosti stačí už jen málo - sklenice krásně vychlazeného prosecca a den bude hned jako malovaný.

Jak připravit salát Caprese

S námi to zvládne i kuchař začátečník

  1. Připravená rajčata si nakrájejte na tenké plátky.
  2. Stejně tak i mozzarellu.
  3. Následně je střídavě skládejte na velký talíř.
  4. Přidejte lístky čerstvé bazalky.
  5. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

Za pár minut máte hotovo a teď už jen s chutí do toho.

Salát capresse se skvěle hodí třeba na rychlou a lehkou letní večeři, na které si pochutná celá rodina. Pokud patříte mezi opravdové nadšence pro italskou kuchyni, vybrali jsme pro vás pár skvělých receptů. 

Do komentáře pod článek nám dejte vědět, jak vám salát caprese chutnal. Za vaše komentáře budeme rádi. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky