Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chyby při přípravě chlupatých knedlíků: S těstem pracujte svižně a efektivně
Zdroj: Toprecepty

Chlupaté knedlíky se těší velké oblibě, byť je jejich název lehce odpudivý. K tomu ale přišly tak trochu oprávněně - strouhané brambory v nich obsažené trčí do všech stran a vzhledově trochu připomínají chlupy - věděli jste to?

Příprava chlupatých knedlíků není složitá, ale jako téměř vše, i ona má několik možných chyb, kterých se mnozí zcela zbytečně dopouštějí. Ty nejčastější včetně tipů, jak jim předejít, jsme pro vás sepsali, abyste z jejich přípravy neměli obavy.

Chyby během přípravy chlupatých knedlíků

Vyvarujte se následujících chyb a připravte ty nejlepší chlupaté knedlíky:

  1. K přípravě chlupatých knedlíků používejte nejlépe brambory varného typu C, případně B, které mají větší obsah škrobu - těsto pak bude lépe držet pohromadě.
  2. Chlupaté knedlíky se připravují z bramborového těsta, je tedy potřeba mít vše předem připraveno a s těstem pracovat rychle, protože stáním řídne. Voda v hrnci musí opravdu vřít dříve, než budete mít připravený první knedlík.
  3. Je-li těsto na chlupaté knedlíky příliš řídké a lepí, přidejte mouku nebo dětskou krupičku. Nepřehánějte to však s jejím množstvím, pokud byste mouky přidali moc, budou knedlíky hutné a opravdu nepoživatelné.
  4. Naopak tuhé nebo drolivé těsto můžete stále ještě napravit, a to přidáním další nastrouhané brambory. Nejlepší však je řídit se spolehlivým receptem.
  5. Knedlíky vařte jen po tu dobu, než vyplavou na hladinu, jinak hrozí jejich rozvaření. Po uvaření je promastěte (nejlépe sádlem), aby se k sobě neslepily.

Chlupaté knedlíky se připravují ze strouhaných brambor, podle některých receptů syrových, podle jiných syrových i vařených v poměru 1:1. Vždy dodržujte vámi vybraný recept.

Připravte si chlupaté knedlíky podle názorného videoreceptu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky