Chyby při přípravě chlupatých knedlíků: S těstem pracujte svižně a efektivně
Chlupaté knedlíky se těší velké oblibě, byť je jejich název lehce odpudivý. K tomu ale přišly tak trochu oprávněně - strouhané brambory v nich obsažené trčí do všech stran a vzhledově trochu připomínají chlupy - věděli jste to?
Příprava chlupatých knedlíků není složitá, ale jako téměř vše, i ona má několik možných chyb, kterých se mnozí zcela zbytečně dopouštějí. Ty nejčastější včetně tipů, jak jim předejít, jsme pro vás sepsali, abyste z jejich přípravy neměli obavy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby během přípravy chlupatých knedlíků
Vyvarujte se následujících chyb a připravte ty nejlepší chlupaté knedlíky:
- K přípravě chlupatých knedlíků používejte nejlépe brambory varného typu C, případně B, které mají větší obsah škrobu - těsto pak bude lépe držet pohromadě.
- Chlupaté knedlíky se připravují z bramborového těsta, je tedy potřeba mít vše předem připraveno a s těstem pracovat rychle, protože stáním řídne. Voda v hrnci musí opravdu vřít dříve, než budete mít připravený první knedlík.
- Je-li těsto na chlupaté knedlíky příliš řídké a lepí, přidejte mouku nebo dětskou krupičku. Nepřehánějte to však s jejím množstvím, pokud byste mouky přidali moc, budou knedlíky hutné a opravdu nepoživatelné.
- Naopak tuhé nebo drolivé těsto můžete stále ještě napravit, a to přidáním další nastrouhané brambory. Nejlepší však je řídit se spolehlivým receptem.
- Knedlíky vařte jen po tu dobu, než vyplavou na hladinu, jinak hrozí jejich rozvaření. Po uvaření je promastěte (nejlépe sádlem), aby se k sobě neslepily.
Chlupaté knedlíky se připravují ze strouhaných brambor, podle některých receptů syrových, podle jiných syrových i vařených v poměru 1:1. Vždy dodržujte vámi vybraný recept.
Připravte si chlupaté knedlíky podle názorného videoreceptu:
Komentáře