Chyby v přípravě jednohubek: Pozor na čerstvé pečivo i konzistenci pomazánky
Jednohubky známé též jako očka připravujeme nejčastěji při příležitosti oslav či setkání s příbuznými a přáteli. Zhotovit je dokážeme během pár minut, avšak jsou zde rizika chyb, kterým je lepší se zcela vyhnout.
Kanapky i jednohubky (očka) jsou skvělým občerstvením na oslavy, setkání s přáteli, ale také jako zobání k filmu. Někdy se nám však nedaří, a to ani při přípravě tohoto snadného a rychlého pohoštění. Jaké můžeme dělat chyby a jak jim předejít?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby během přípravy jednohubek
Pokud předejdete následujícím chybám, bude příprava oblíbených oček rychlejší, snadnější a především efektivnější - během chvíle budou na stole skvělé chuťovky.
- Čerstvé rohlíky se velmi třepí a opadávají. Proto jsou lepší ty den staré.
- Různá výška oček není zrovna příjemně působící. Navíc příliš vysoké kolečko rohlíku bude náročnější sníst a naopak to tenké nemusí udržet pomazánku.
- Ztuhlé máslo jen stěží namažete na malá kolečka rohlíku (budete je tím deformovat), proto si všechny ingredience včas vytáhněte na pracovní plochu.
- Řídká pomazánka rozmočí rohlík sloužící jako nositel všech dobrot na něm. Naštěstí není žádný problém pomazánky v rychlosti zahustit.
- Jednohubky příliš nezdobte, špatně by se s nimi manipulovalo. A navíc méně je někdy více - nepřekombinujte je surovinami. Střídmost je zde na místě.
Zlaté pravidlo nakonec zní jednohubky = jednoduchost. Nepřemýšlejte nad tím, jaké kombinace připravíte. Vyzkoušejte, ochutnejte a rozhodněte se. Není v tom nic složitého. Připravíte si s námi chutné omeletkové jednohubky podle videoreceptu?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
K silvestrovským oslavám patří jednohubky. S využitím bramboráku, omelety i s dalšími netradičními ingrediencemi oslníte hosty
Jak zahustit pomazánku? Tekutá pomazánka se dá zachránit hned několika způsoby
Retro okénko: Klasické jednohubky se salámem, sýrem i okurkou frčí pořád. Tyhle druhy patří mezi nejoblíbenější
Komentáře