Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednohubky známé též jako očka připravujeme nejčastěji při příležitosti oslav či setkání s příbuznými a přáteli. Zhotovit je dokážeme během pár minut, avšak jsou zde rizika chyb, kterým je lepší se zcela vyhnout.

Kanapky i jednohubky (očka) jsou skvělým občerstvením na oslavy, setkání s přáteli, ale také jako zobání k filmu. Někdy se nám však nedaří, a to ani při přípravě tohoto snadného a rychlého pohoštění. Jaké můžeme dělat chyby a jak jim předejít?

Chyby během přípravy jednohubek

Pokud předejdete následujícím chybám, bude příprava oblíbených oček rychlejší, snadnější a především efektivnější - během chvíle budou na stole skvělé chuťovky.

  1. Čerstvé rohlíky se velmi třepí a opadávají. Proto jsou lepší ty den staré.
  2. Různá výška oček není zrovna příjemně působící. Navíc příliš vysoké kolečko rohlíku bude náročnější sníst a naopak to tenké nemusí udržet pomazánku.
  3. Ztuhlé máslo jen stěží namažete na malá kolečka rohlíku (budete je tím deformovat), proto si všechny ingredience včas vytáhněte na pracovní plochu.
  4. Řídká pomazánka rozmočí rohlík sloužící jako nositel všech dobrot na něm. Naštěstí není žádný problém pomazánky v rychlosti zahustit.
  5. Jednohubky příliš nezdobte, špatně by se s nimi manipulovalo. A navíc méně je někdy více - nepřekombinujte je surovinami. Střídmost je zde na místě.

Zlaté pravidlo nakonec zní jednohubky = jednoduchost. Nepřemýšlejte nad tím, jaké kombinace připravíte. Vyzkoušejte, ochutnejte a rozhodněte se. Není v tom nic složitého. Připravíte si s námi chutné omeletkové jednohubky podle videoreceptu?

Komentáře

Další tipy a triky