Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové těsto patří mezi těsta, ze kterých připravíte opravdu cokoliv. Ať už zvolíte štrúdl, šátečky, tyčinky nebo šneky, všechny tyto pochoutky rychle mizí ze stolu. Během přípravy se stačí vyvarovat nejčastějším chybám.

Šneky z listového těsta patří k nejoblíbenějším pochoutkám na stůl, ať už při rodinných oslavách či sešlostech, tak i při večerním relaxování u televize. Předejděte zbytečným chybám a pochutnávejte si na dobrotě připravené během pár minut.

Chyby během přípravy šneků z listového těsta

S našimi tipy už nikdy nebudete zklamaní ze zbytečné práce a zbytečné škody surovin:

  1. Nesprávně připravené listové těsto zapříčiní vaše zklamání v podobě gumových šnečků. Pokud si chcete ulehčit práci a ušetřit nervy, vsaďte na těsto kupované.
  2. Příliš řídká sladká náplň vyteče na plech a šneky zůstanou téměř prázdné. Náplň se snažte udělat hustší a před potíráním těsta ji nejprve vychlaďte v lednici.
  3. S náplní to nepřehánějte, její množství by mohlo natolik zatížit těsto, že by místo lístkování zůstalo spadlé a nebylo by zrovna nejchutnější.
  4. Krájíte těsto rádýlkem? Pak se mějte na pozoru, rádla jsou tupější než nože a tak se může stát, že těsto zmáčknete a nebude lístkovat. Raději volte ostrý nůž.
  5. Listové těsto vyžaduje prudké pečení, proto troubu vyhřejte na 200-220 °C a po vložení šneků teplotu stáhněte na 180 °C, upečte dozlatova.
  6. Nezapomínejte na dostatečný rozestup šneků (ani na potření rozšlehaným vejcem) na plechu vyloženém pečicím papírem. Během pečení nabydou.

Šneky můžete pojmout po svém a naplnit je oblíbenými ingrediencemi. Ať už nasladko nebo naslano, rozhodně na stole moc dlouho nevydrží. Vyzkoušejte oblíbené šneky z listového těsta podle názorného videoreceptu z naší dílny:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky