Chyby při dávání smetany do omáčky: Pozor na typ smetany i čas jejího přilévání
Bez smetanových omáček si neumíme představit život. Připravujeme je jen tak pro chuť, ale také v rámci nedělních obědů nebo speciálních příležitostí. Zkazit celou omáčku však může finální přidání smetany.
Smetanovou omáčku můžete mít hotovou do půl hodiny, ale také může její příprava trvat celé dopoledne. Právě proto by byla škoda, kdyby se vám při posledním kroku, tedy přilévání smetany, celá vaše snaha zničila a omáčka tím byla znehodnocena.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při dávání smetany do omáčky
Vyvarujte se následujících chyb, kvůli kterým by se vaše smetanová omáčka mohla srazit a být plná nevzhledných hrudek.
- Dáváte do smetany před přidáním do omáčky trošku cukru? Pokud ne, začněte. Je to trik našich babiček, díky kterému se omáčka nesrazí.
- Nevlévejte do omáčky smetanu právě vytaženou z lednice. Vytáhněte ji už při chystání potřebných ingrediencí na omáčku, aby se dostatečně zahřála.
- Smetanu nepřidávejte do omáčky během vaření, ale až na jeho konci, aby se v ní smetana pouze prohřála.
- Chybně zvolená smetana způsobí, že se omáčka srazí, volte proto smetanu na vaření nebo ještě lépe - smetanu ke šlehání, která jí dodá na krémovosti a oproti první zmíněné není tolik náchylná ke sražení v pokrmu.
- Množství smetany v omáčce je velmi diskutabilní, přesto je potřeba mít na paměti, že smetana omáčku pouze zjemňuje, tedy netvoří její základ.
- Ocet a smetana? Jestliže připravujete smetanovou omáčku dochucovanou octem, nejprve do omáčky přidejte smetanu a zahřejte. Ocet do omáčky přidejte až po úplném odstavení a nejlépe přešlý varem. Jedině tak se nesrazí.
Komentáře