Časté chyby při pečení sušenek: Jak na to, aby vaše sušenky byly dokonalé
Sušenka je křehký, na povrchu křupavý a uvnitř vláčný koláček se sladkou chutí cukru, čokolády nebo kandovaného ovoce. Pokud má divný tvar, je tenká, tvrdá, láme se, nebo je naopak vlhká, udělali jsme něco špatně.
U sušenek platí dvojnásob, že musíme pečlivě dodržovat recepty. Pokud se od receptu odchýlíme, může pečení dopadnout špatně, a to by byla škoda. Poradíme vám, jaké jsou nejčastější chyby při přípravě domácích sušenek:
Časté chyby při pečení sušenek
Nemusíte se ničeho bát - i pokažené sušenky se dají jíst, jen nejsou tak hezké:
- Neoddělujeme žloutek od bílku, vejce se šlehají celá. Při použití bílkového sněhu nebudou sušenky křehké, ale měkké jako korpus na dort.
- Vejce šleháme s cukrem a tukem do pěny, pak přidáme suché ingredience, aby se těsto dobře spojilo.
- Těsto s moukou nesmíme přemíchat, jen ho smísíme a spojíme, aby netvořilo hrudky.
- Hodně mouky způsobí, že jsou sušenky tvrdé. Nesmíme ji přisypávat, i když se zdá, že je těsto řídké - radši ho na chvíli uložíme do lednice.
- Málo mouky - sušenky se roztečou. Není třeba přidávat do těsta mléko a máslo necháme pouze povolit - nerozehříváme ho.
- S cukrem není potřeba šetřit, jen s ním jsou sušenky vláčné a křupavé.
- Příliš prášku do pečiva nebo sody dá sušenkám nepříjemnou pachuť. Těsto se sodou musíme nechat v lednici odležet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Můžete si pomoci umícháním těsta v robotu. Při tvarování sušenek si namočte ruce, aby se vám těsto nelepilo na prsty. Při dodržení všech rad v receptu upečete sušenky, které nenechají děti ani vychladnout a hned je sní.
Komentáře