3 časté chyby při porcování drůbeže: Poradíme, na co si dát pozor
Koupit celé kuře a naporcovat ho na jednotlivé díly se vyplatí hlavně z ekonomického hlediska. Je zapotřebí trochu zručnosti a alespoň základní znalost anatomie kuřete, abyste věděli kam říznout. Jakých chyb se můžete dopustit?
Naporcovat drůbež je v kuchyni často potřeba. Občas proto, aby se vešla do hrnce nebo na pekáč, jindy proto, že se každá část bude připravovat jindy a jinak. Řekneme si tři časté chyby, kterých se během porcování drůbeže můžeme dopustit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při porcování drůbeže
Naporcovat drůbež zvládne s trochou zručnosti i začátečník.
- Tupý nůž je nebezpečným nástrojem, který neřeže tam, kde má, a když na něj vyvineme trochu síly, může ujet a způsobit nepříjemné poranění. Základem je tedy ostrý a tenký nůž, který se špičkou dostane i do kloubů.
- Snaha oddělit část kuřete v místě, kde to nelze, může způsobit nepříjemnosti. Je dobré znát alespoň z části anatomii drůbeže a vědět, kde jsou klouby a chrupavky. Ideální je oddělovat jednotlivé části právě v kloubech, případně stříhat nůžkami na drůbež v místech, kde jsou chrupavky. To je třeba případ hrudní kosti.
- Když krájíme prso na plátky, vedeme řez přes vlákna. Plátek se pak bude lépe kousat.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Naporcovat syrové kuře s námi zvládne každý začátečník. Stačí k tomu ostrý nůž a prkénko, dobrým pomocníkem jsou nůžky na drůbež
Komentáře