Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koupit celé kuře a naporcovat ho na jednotlivé díly se vyplatí hlavně z ekonomického hlediska. Je zapotřebí trochu zručnosti a alespoň základní znalost anatomie kuřete, abyste věděli kam říznout. Jakých chyb se můžete dopustit?

Naporcovat drůbež je v kuchyni často potřeba. Občas proto, aby se vešla do hrnce nebo na pekáč, jindy proto, že se každá část bude připravovat jindy a jinak. Řekneme si tři časté chyby, kterých se během porcování drůbeže můžeme dopustit.

Časté chyby při porcování drůbeže

Naporcovat drůbež zvládne s trochou zručnosti i začátečník.

  1. Tupý nůž je nebezpečným nástrojem, který neřeže tam, kde má, a když na něj vyvineme trochu síly, může ujet a způsobit nepříjemné poranění. Základem je tedy ostrý a tenký nůž, který se špičkou dostane i do kloubů.
  2. Snaha oddělit část kuřete v místě, kde to nelze, může způsobit nepříjemnosti. Je dobré znát alespoň z části anatomii drůbeže a vědět, kde jsou klouby a chrupavky. Ideální je oddělovat jednotlivé části právě v kloubech, případně stříhat nůžkami na drůbež v místech, kde jsou chrupavky. To je třeba případ hrudní kosti.
  3. Když krájíme prso na plátky, vedeme řez přes vlákna. Plátek se pak bude lépe kousat.
Pokud si nejste jistí, jak na to, jistě vám pomůže náš videonávod, kde si můžete celý postup prohlédnout. Mějte přitom na paměti, čeho se máte vyvarovat a uvidíte, že porcování kuřete bude hračka.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli