Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při přípravě a pečení lineckého cukroví
Zdroj: Freepik

Linecké cukroví patří mezi tradiční dobrotky na vánočním stole. Připravuje se ve spoustě různých tvarů, promazává se marmeládou i nádivkami, zdobí se čokoládou i polevou, sype se cukrářským zdobením nebo oříšky.

Linecké slepované nebo skládanky jsou celkem jednoduché na přípravu - umí je upéct i začínající kuchařka. Přesto může dojít k několika problémům, které změní tvar, chuť i konzistenci cukroví. Poradíme vám pár tipů, aby se vše povedlo.

Časté chyby při pečení lineckého cukroví

Základním pravidlem je dodržení osvědčených receptů:

  • Těsto se nechce spojit - všechny suroviny musí mít stejnou teplotu z lednice.
  • Těsto je gumové a pečením mění tvar - dlouhým hnětením se zapařilo.
  • Těsto je řídké - přidáme trochu mouky a necháme těsto odležet.
  • Těsto se smrskává - tekuté ingredience přidáme do drobenky z mouky a másla.
  • Těsto při pečení změní tvar - mléko ani prášek do pečiva do těsta nepatří.
  • Těsto se pečením zkroutí používejte pouze máslo, jiné tuky obsahují vodu.
  • Těsto není jemné - místo části mouky přidáme Solamyl.
  • Těsto je tuhé - vpracujeme do něj kousek másla.

Jak správně připravit linecké cukroví? Každá kuchařka má svůj recept - pokud ne, musí pár receptů vyzkoušet a schovat si ten, který jí vyhovuje. Podívejte se na video, jak na slepované cukroví:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky