Chyby při přípravě bramborového salátu: Pozor dejte na kvalitu ingrediencí i čistotu
Příprava i následné skladování bramborového salátu má své zákonitosti, aby se nezačal brzy kazit a kvasit. Nejčastější chyby, kterých se během přípravy bramborového salátu mnozí dopouštíme, jsme pro vás zpracovali do bodů.
Bramborový salát se těší pozornosti ve všech svých podobách hlavně v období Vánoc. Nepatří však pouze na sváteční tabuli, pochutnat si na jeho odlehčených verzích můžeme i v horkých letních dnech, s grilovaným masem je delikátní.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě bramborového salátu
Vyvarujte se níže vypsaných chyb a nezapomeňte, že salát je nezbytné skladovat na velmi chladném místě bez jakýchkoliv výkyvů teplot, tedy nejlépe v lednici.
- Zkvašený salát je následkem nedostatečné hygieny při jeho přípravě. Vše musí být dokonale umyté - od nožů a lžic přes prkénka a utěrky až po vaše ruce.
- Nedobré brambory zkazí celý dojem a vaše práce pak přijde nazmar. V tomto případě nedoporučujeme experimentovat, vsaďte na brambory varného typu A.
- Kvasící vodnatý salát plný štiplavé chuti cibule? Tomu velmi snadno předejdete spařením již nakrájené cibule. Nezapomeňte ji následně pořádně vymačkat.
- Velkou chybou je snažit se bramborový salát finálně dochutit ihned po jeho přípravě. Chutě jednotlivých ingrediencí se musí prolnout, nechte tedy bramborový salát odpočinout do druhého dne a dochucujte ho postupně.
- Zkažený salát provází vztek i smutek nad časem stráveným přípravou i nad množstvím ingrediencí. Buďte obezřetní a při ochutnávání použijte pokaždé čistou lžíci, abyste svými slinami nepodpořili zkázu salátu. Také o tomto postupu nezapomeňte informovat všechny členy rodiny - mnozí ho totiž tajně ujídají.
Bramborové saláty jsou fascinující přílohou, protože ho každá rodina připravuje jinak. Jeho následné uchování je podmíněno neměnnou, nízkou teplotou. Každé odebírání ze salátu musí být rychlé - odeberte potřebné množství a salát zase ihned zakryjte (víkem, alobalem nebo potravinářskou fólií) a uložte zpět do lednice.
Přípravou vídeňského bramborového salátu vás provede názorný videorecept:
Komentáře