Časté chyby při přípravě jednohubek: Bez nich vaše jednohubky budou dokonalé
Jednohubky, minichlebíčky nebo kanapky jsou malá sousta, která jíme s pomocí rukou nebo napichovátka. Jednohubky se musí vejít na jedno vložení do úst. Výborně se hodí na slavnostní a sváteční chvíle s rodinou a přáteli.
Malá sousta - jednohubky nebo kanapky - připravujeme i na poslední chvíli. Jsou však situace, které přípravu ztíží - ať je to příliš ztuhlé máslo, řídká pomazánka nebo špatná volba ingrediencí. Poradíme vám, jak na to, aby se jednohubky vždy povedly.
Mohlo by vás zajímat
Jaké jsou časté chyby při přípravě jednohubek
Zdánlivě jednoduchý pokrm můžeme také pokazit:
- Křupavé čerstvé rohlíky se při krájení na kolečka roztřepí.
- Příliš řídká pomazánka rozmáčí rohlík nebo veku - použijeme pod ni máslo.
- Hustá pomazánka při potírání nožem potrhá pečivo, které je pak nevzhledné.
- Bohaté zdobení z jednohubek padá, což komplikuje jejich konzumaci.
- Velké jednohubky, které musíme ukusovat, nejsou jednohubky, ale chlebíčky.
- Nevhodné kombinace surovin - předem ochutnáme vše, co chceme připravit.
- Křehké krekry rychle nasávají tekutinu, proto je nepřipravujeme předem.
V jednoduchosti je krása - proto je lépe suroviny nekombinovat příliš. V našem videu vám poradíme, jak připravit jednoduché jednohubky z několika surovin:
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Komentáře