Karlovarský knedlík: Předejděte těmto zbytečným chybám a hodujte jako králové
Knedlíky jsou v Česku nejoblíbenější přílohou, vždyť kdo by si bez nich dokázal představit svíčkovou? Karlovarský knedlík není na přípravu vůbec složitý. Stačí se jen vyvarovat několika chyb během jeho přípravy.
Karlovarský knedlík je lákavý nejen vzhledem, ale také chutí, kterou doplňuje čerstvá petrželová nať. Skvěle se hodí k omáčkám i pečenému masu. Takové kančí se šípkovou omáčkou ve spojení s tímto knedlíkem, to je opravdová delikatesa.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při přípravě karlovarského knedlíku
Předejděte následujícím chybám a pochutnejte si na dokonalé příloze:
- Mnoho mouky: Do tohoto knedlíku nemusíte použít ani gram mouky. Všechny ingredience totiž dokonale spojí vyšlehaný sníh z bílků. Pokud mouku použijete, tak opravdu jen v minimálním množství, aby knedlík nebyl zbytečně hutný.
- Tvar nepodobný knedlíku: Netrapte se s tvarováním šišek. Potravinová folie vám tento souboj pomůže hravě vyhrát. Použít lze také obal na tlačenku.
- Zapomeňte na kypřidla: Postačí jen jemné vmíchání sněhu z bílků do připraveného základu. Sníh udělá knedlík nadýchanějším i bez použití kypřidel.
- Čerstvé rohlíky: Raději ty dva nebo tři dny staré, aby se hned nerozmočily. Čerstvé pečivo můžete také nakrájet a nechat chvíli oschnout.
- Záludné krájení: Pokud máte doma jen pár tupých nožů, krájejte ještě horký knedlík pomocí nitě. Po jeho vychladnutí se bez ostrého nože neobejdete.
Mohlo by vás zajímat
Čerstvá petrželová nať je v karlovarském knedlíku nezbytná a je jedno, zda zvolíte hladkolistou (ta se lépe zapracuje do těsta) nebo kudrnku. Nemusíte se bát ani rohlíky nahradit houskami. Zkusíte přípravu karlovarského knedlíku podle nás?
Komentáře