4 časté chyby při přípravě krémů: Jak krém můžeme pokazit a chybu také napravit
Dorty a zákusky, ozdobené nadýchaným krémem, jsou stále oblíbené a vyhledávané. Někdy se krém nepovede tak, jak bychom si přáli. Pokud si chybu uvědomíme před nanesením krému na dort, dá se ještě lehce napravit.
Krásně vyšlehaný nadýchaný krém je sen i noční můra začínající hospodyňky. Mnohdy za jeho sražením a zvodnatěním stojí jen nezkušenost nebo spěch. Krém na dort potřebuje důkladné propracování - víte, jak si s ním poradit?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou časté chyby při přípravě krémů
Vyhnout se popsaným 4 chybám není nic těžkého:
- Máslo není dostatečně změklé, při šlehání se z něj uvolňuje voda, která způsobí oddělování tuku. Stačí misku s krémem na několik sekund vložit do mikrovlnky, zahřát a pečlivě vyšlehat.
- Přidání jakékoliv tekutiny (rum, káva, sirup) způsobí sražení krému. Opět pomůže nahřátí v mikrovlnce nebo vložení misky do teplé lázně a opětovné vyšlehání.
- Málo vyšlehaný krém se srazí mnohdy až po ozdobení dortu. Nestačí proto krém jen vymíchat do hladka, ale je třeba ho poctivě šlehat, dokud není nadýchaný a nezdvojnásobí svůj objem.
- Krém z lednice se nešlehá, chladné máslo se začne okamžitě oddělovat a srážet do drobných hrudek. Do lednice se vkládá až hotový ozdobený dezert. Vložením misky do studené vody krém vychladíme na teplotu vhodnou ke šlehání.
Jak na přípravu krému, který se nesráží? Poradí vám náš videorecept:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě krémů a náplní do dortů. Jak připravit krém, který se nesrazí
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Trojbarevné řezy s krémem: Aby byl krém lehký a nadýchaný, je důležitá správná teplota surovin a tvaroh bez hrudek
Komentáře