Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne jsou italské těstoviny, které mají tvar širokých plátů, potřených bešamelovou nebo rajčatovou máčkou, mletým masem, olivami, houbami a sýrem. Lasagne se pečou v troubě a servírují nakrájené na díly.

Jsou dva druhy lasagní - jedny těstoviny se musí předem uvařit (pak se s nimi špatně pracuje), druhé se připravují syrové - tekutina se do nich při zapékání vpije a uvaří je. Pro začátečníka je práce s předem uvařeným těstem zbytečně složitá.

Jaké jsou časté chyby při přípravě lasagní

Seznámíme vás s několika chybami, kterých se můžete dopustit:

  • Příliš mastné lasagne vzniknou díky tučnému masu a sýru. Tuk nesmí v pokrmu převládat, proto ho musíme omezit.
  • Tvrdé, tuhé lasagne, které nejdou krájet, jsou připravovány krátce a tekutina se ještě do těsta nevsákla. Vrátíme je do trouby a dopečeme.
  • Připálené lasagne způsobí těsto, které tvoří první vrstvu. Na dno pekáče přijde jako první vrstva omáčky.
  • Suché, tvrdé lasagne na povrchu zapříčinil plát těsta, který jsme dali poslední. Musíme plát zakrýt omáčkou a pak ještě sýrem.
  • Slepené lasagne vzniknou při vaření plátků předem. Důležité je vařit je jen krátce a rozhodně po jednom kuse.
  • Lasagne nejdou krájet - bude lepší nechat je do dalšího dne - chutě se prolnou a pokrm se zpevní.

Podle našeho videa si můžete vyzkoušet lasagne se špenátem - když se vyvarujete výše popsaných chyb, budou zajisté dokonalé:

 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky