Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při přípravě majonézy: Které to jsou, jak je napravit nebo jim předejít
Zdroj: Toprecepty, 1974andrea

Ceny v obchodech jsou čím dál vyšší, a tak často přecházíme na domácí výrobu. Doma připravená majonéza nemá obdoby, chuťově je nesrovnatelná s tou kupovanou, nehledě na minimální cenu použitých surovin.

Až vyzkoušíte domácí majonézu, rozhodně už nikdy po žádné nesáhnete do regálu. Výhodou je i to, že všechny potřebné ingredience máte vždy po ruce. Při její přípravě je potřeba dát pozor na pár drobností, abyste ji dovedli k dokonalosti.

Časté chyby při přípravě majonézy

Chybami se člověk učí, my jsme je pro vás sepsali, abyste jim mohli předejít:

  • Suroviny se nespojily: Pokud se vám nedaří spojit olej s vejci, začněte znovu. Tuto várku ale nevylévejte, použijte ji do nového pokusu namísto oleje. Děje se tak kvůli rychlému zvedání mixéru, pokud majonézu připravujete s jeho pomocí, nebo při použití velkého množství oleje najednou, kdy žloutky nestihnou olej pohltit.
  • Sražená majonéza: Majonéza se srazí v případě, že nepoužijete ingredience pokojové teploty. Pozor, i nádoba k přípravě majonézy by měla mít stejnou teplotu. Srazí se i při rychlém přilévání oleje. Přilévejte ho proto postupně.
  • Majonéza je příliš řídká: Zde pomůže pomalé přilévání dalšího oleje během mixování či šlehání. Nepřežeňte to, stačí málo a uvidíte rozdíl.
  • Příliš hustá majonéza: Naopak k velmi husté majonéze přilijte minimální množství vody pro její naředění a zašlehejte.

Nezapomeňte, že konečná hustota se projeví až po vychlazení. Domácí majonéza vydrží v lednici až týden. Za tu chvilku času to rozhodně stojí vyzkoušet, nemyslíte? Zkuste si ji připravit krok za krokem podle našeho videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky