Časté chyby při přípravě pomazánek: Dbejte na čerstvost a nekombinujte mnoho surovin
Pomazánky jsou oblíbenou dobrotou od nepaměti. Už naše babičky zpracovávaly zbylé suroviny z předešlých pokrmů do pomazánek. Díky tomu se zbytečně nic nevyhazovalo a všechno jídlo se zkonzumovalo beze zbytku.
Příprava pomazánek je velmi snadná. Ale tak jako u všeho, i zde je potřeba se vyhnout zásadním chybám, kvůli kterým byste si na pomazánce nepochutnali nebo se začala brzy kazit. Poradíme vám, jak předejít zcela zbytečným chybám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při přípravě pomazánek
Vyhněte se chybám během přípravy a pochutnejte si na domácích pomazánkách.
- Pomazánka vám může v lednici vydržet i několik dní, proto k její přípravě používejte pouze čerstvé suroviny, aby se nezačala hned kazit a vy si nepřivodili zdravotní potíže.
- Je pomazánka příliš pikantní? Stačí ji zjemnit zakysanou smetanou, majonézou nebo další ingrediencí, kterou pomazánka obsahuje (např. vajíčky).
- Solte opatrně. Přesolenou pomazánku je nutné nastavit některou ze surovin v ní obsažených a chuťově nevýrazných.
- V případě přípravy sýrové pomazánky nekombinujte více aromatických sýrů, jejich chutě by se zbytečně přebíjely a chuťově by pomazánka nebyla dobrá.
- S máslem opatrně. Máslo je nedílnou součástí mnohých pomazánek, ale pokud byste to s jeho množstvím přehnali, bude pomazánka příliš tučná a nedobrá.
- Vodnatosti zeleninové pomazánky předejděte tak, že připravenou (nastrouhanou) syrovou zeleninu předem osolte a šťávu, kterou po osolení pustí, vymačkejte před přidáním zbylých surovin.
- Pozor také dávejte na nevhodné kombinace ingrediencí do připravované pomazánky. Méně je někdy více, i co se chutí týče.
Pomazánky chutnají ještě lépe, pokud je necháte odležet. Stačí několik hodin, druhý den však budou opravdu výtečné. Zkuste si připravit šlehanou pomazánku na jednohubky podle videoreceptu níže, nebudete litovat.
Komentáře