Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snídaně v podobě kaše je opravdu skvělou možností, jak začít den. Nejenže je velmi chutná a zdravá, ale také má parádní sytící vlastnosti. Stačí předejít zbytečným chybám, kterých se někdy zcela nevědomky dopouštíme.

Kaše jsou nedílnou součástí jídelníčku malých i velkých strávníků. Jejich příprava je rychlá a snadná, navíc skvěle sytí. Během přípravy kaší se ale můžeme dopouštět zdánlivě malých či nepodstatných chyb, které mohou zničit celou naši snahu.

Časté chyby během přípravy kaší

Vyhněte se zásadním chybám, které snadno způsobí znehodnocení celého pokrmu:

  1. Hrudky jsou nejen nevzhledné, ale především nedobré, proto kaši od samého začátku jejího vaření neustále míchejte.
  2. Chtěli jste si pochutnat na jáhlové kaši, ale je hořká? Stalo se tak kvůli nepropláchnutí horkou vodou, která by je zbavila nežádoucí hořkosti.
  3. Připálení není tak velká pohroma, jak by se mohlo zdát. Zbylou kaši, která je v pořádku, přelijte do čistého hrnce a nezapomeňte ji až do konce vaření míchat.
  4. Řídkou konzistenci kaše nezachráníte přidáním základních ingrediencí (krupice, ovesných vloček a jiných), ale tím, že jí dopřejete delší čas mírného vaření.
  5. V případě některých kaší je vhodné (až téměř nutné) suroviny předem namočit. Zkrátíte tím čas přípravy, ale také docílíte lepší a krémovější konzistence kaše.

Krupicová kaše neodmyslitelně patří ke vzpomínkám na naše dětství. Připravte si ji podle videoreceptu a nezapomeňte ji nakonec zjemnit máslem, které jí dodá šmrnc. Zvídavá otázka nakonec - mícháte krupicovou kaši nebo ji jíte (jako my) od kraje?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky