Chyby během přípravy kaší: Předejděte jim a zavzpomínejte na snídaně svého dětství
Snídaně v podobě kaše je opravdu skvělou možností, jak začít den. Nejenže je velmi chutná a zdravá, ale také má parádní sytící vlastnosti. Stačí předejít zbytečným chybám, kterých se někdy zcela nevědomky dopouštíme.
Kaše jsou nedílnou součástí jídelníčku malých i velkých strávníků. Jejich příprava je rychlá a snadná, navíc skvěle sytí. Během přípravy kaší se ale můžeme dopouštět zdánlivě malých či nepodstatných chyb, které mohou zničit celou naši snahu.
Mohlo by vás zajímat
Časté chyby během přípravy kaší
Vyhněte se zásadním chybám, které snadno způsobí znehodnocení celého pokrmu:
- Hrudky jsou nejen nevzhledné, ale především nedobré, proto kaši od samého začátku jejího vaření neustále míchejte.
- Chtěli jste si pochutnat na jáhlové kaši, ale je hořká? Stalo se tak kvůli nepropláchnutí horkou vodou, která by je zbavila nežádoucí hořkosti.
- Připálení není tak velká pohroma, jak by se mohlo zdát. Zbylou kaši, která je v pořádku, přelijte do čistého hrnce a nezapomeňte ji až do konce vaření míchat.
- Řídkou konzistenci kaše nezachráníte přidáním základních ingrediencí (krupice, ovesných vloček a jiných), ale tím, že jí dopřejete delší čas mírného vaření.
- V případě některých kaší je vhodné (až téměř nutné) suroviny předem namočit. Zkrátíte tím čas přípravy, ale také docílíte lepší a krémovější konzistence kaše.
Krupicová kaše neodmyslitelně patří ke vzpomínkám na naše dětství. Připravte si ji podle videoreceptu a nezapomeňte ji nakonec zjemnit máslem, které jí dodá šmrnc. Zvídavá otázka nakonec - mícháte krupicovou kaši nebo ji jíte (jako my) od kraje?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křehký rybízový koláč
Přidáno před 9 hodinami
Višňové nanuky s čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové polévka s vepřovým vývarem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlá buchta Margot
Přidáno před 13 hodinami
Salát s lilkem a cuketou
Přidáno před 23 hodinami
Drobenkové řezy s rybízem a meruňkami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře