Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza u nás natolik zdomácněla, že si ji mnozí z nás pečou v pohodlí vlastní kuchyně. Díky tomu je složena pouze z ingrediencí, které máme rádi. Dopřejte těstu čas a vyvarujte se chyb nejen během jeho přípravy.

Marně se snažíte o tenké, křupavé těsto na pizzu, ale nedaří se? Nenakynuté, tvrdé či nedopečené těsto - tomu všemu se dá velmi snadno předejít. Podívejte se s námi na časté chyby při jeho přípravě a příště se vám stoprocentně povede.

Chyby při přípravě těsta na pizzu

Najdete se v některé z následujících chyb? Nevadí, díky našim radám si po dalším snažení pochutnáte na šťavnaté pizze s křupavě vypečenými okraji.

  1. Napřed droždí, potom sůl. Do těsta dejte jako první droždí a až poté sůl. Sůl totiž zabraňuje správnému kynutí a pizza se vám nemusí povést.
  2. Nezakryté těsto je hřích. Zakrytí těsta je velmi důležité, ztvrdlá krusta zabraňuje správnému kynutí a tvoří hrudky při další práci s těstem.
  3. Odpočinek těsta je žádoucí. Správně by těsto na pizzu mělo kynout přes noc v lednici. Pozor, záleží však na vámi zvoleném receptu
  4. Těsto musí být tenké. Nebojte se ho vypracovat na tloušťku 0,5 cm.
  5. Pracujte rukama, ne válečkem. Použitím válečku byste těsto zbavili vzduchových bublin a bylo by velmi hutné namísto chtěného nadýchaného obláčku.
  6. Nesušte těsto na nízkou teplotu. Pizza se musí péct na co nejvyšší teplotu a kratší dobu, aby se nevysušila a nebyla tvrdá. Nezapomeňte předem rozehřát troubu, nejlépe i s používaným plechem.

Do těsta lze přidat 2 lžíce olivového oleje i v případě, že váš recept ho neobsahuje. Těsto bude poddajnější a chutnější. Upečte si pizzu jako z pizzerie podle názorného videoreceptu a dejte nám vědět, jak se vám povedla.

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli