Časté chyby při práci s těstem na pizzu: Pozor na tloušťku těsta i dobu pečení
Pizza u nás natolik zdomácněla, že si ji mnozí z nás pečou v pohodlí vlastní kuchyně. Díky tomu je složena pouze z ingrediencí, které máme rádi. Dopřejte těstu čas a vyvarujte se chyb nejen během jeho přípravy.
Marně se snažíte o tenké, křupavé těsto na pizzu, ale nedaří se? Nenakynuté, tvrdé či nedopečené těsto - tomu všemu se dá velmi snadno předejít. Podívejte se s námi na časté chyby při jeho přípravě a příště se vám stoprocentně povede.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě těsta na pizzu
Najdete se v některé z následujících chyb? Nevadí, díky našim radám si po dalším snažení pochutnáte na šťavnaté pizze s křupavě vypečenými okraji.
- Napřed droždí, potom sůl. Do těsta dejte jako první droždí a až poté sůl. Sůl totiž zabraňuje správnému kynutí a pizza se vám nemusí povést.
- Nezakryté těsto je hřích. Zakrytí těsta je velmi důležité, ztvrdlá krusta zabraňuje správnému kynutí a tvoří hrudky při další práci s těstem.
- Odpočinek těsta je žádoucí. Správně by těsto na pizzu mělo kynout přes noc v lednici. Pozor, záleží však na vámi zvoleném receptu.
- Těsto musí být tenké. Nebojte se ho vypracovat na tloušťku 0,5 cm.
- Pracujte rukama, ne válečkem. Použitím válečku byste těsto zbavili vzduchových bublin a bylo by velmi hutné namísto chtěného nadýchaného obláčku.
- Nesušte těsto na nízkou teplotu. Pizza se musí péct na co nejvyšší teplotu a kratší dobu, aby se nevysušila a nebyla tvrdá. Nezapomeňte předem rozehřát troubu, nejlépe i s používaným plechem.
Do těsta lze přidat 2 lžíce olivového oleje i v případě, že váš recept ho neobsahuje. Těsto bude poddajnější a chutnější. Upečte si pizzu jako z pizzerie podle názorného videoreceptu a dejte nám vědět, jak se vám povedla.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vláčná a křupavá pizza jako z pizzerie: Připravit těsto je snadné i pro kuchařského začátečníka, při pečení je nejdůležitější správná teplota
Milovníci pizzy pozor! Tu nejúžasnější si připravíte sami v domácí peci. Kolik za ni zaplatíte?
9 tipů k využití potravinářské fólie: V kuchyni je nepostradatelným pomocníkem
Komentáře