Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při přípravě vinné klobásy: Jak připravit pokrm bez chybičky
Zdroj: Toprecepty

Vinná klobása je masný výrobek, který se vyrábí z jemně umletého vepřového nebo telecího masa, rohlíků namočených v mléce, bílého vína, soli, pepře a muškátového květu.

Bílá vinná klobása není dělená jako párky nebo špekáčky, ale prodává se v dlouhých kusech jako hadice. Je jemná a křehká, takže potřebuje opatrnou manipulaci nejen při přenosu, ale i při tepelné úpravě. Jakých chyb se přitom můžeme dopustit?

Jaké jsou časté chyby při přípravě vinné klobásy

Poradíme vám, na co si dát pozor.

  • Poškozená klobása může při pečení prasknout a obsah vytéct: Je vhodnější ji v místě trhliny oddělit, maso ve střívku stlačit k sobě a vytvořit nový konec klobásy.
  • Prudce pečená nebo smažená klobása se pod tlakem roztrhne: Vkládáme ji na rozehřátý tuk a teplotu snížíme. Pomalu opékáme a hlídáme, aby se nepřipálila.
  • Abychom zamezili prasknutí klobásy, můžeme ji spařit v horké vodě: Tím zachováme nejen její vzhled, ale i chuť a vůni.
  • Při otáčení na plechu se dlouhé kusy potrhají: Lepší je smotání klobásy do šneků, které sepneme špejlí.
  • Z popraskané klobásy může uniknout část obsahu, který se začne připalovat a klobása má hořkou příchuť: Spaříme ji nebo před opékáním poprášíme moukou.

Pokud patříte mezi lidi, kteří jsou zvídaví a rádi zkouší nové věci, zkuste si připravit vinnou klobásu doma:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli