Časté chyby při přípravě vinné klobásy: Jak připravit pokrm bez chybičky
Vinná klobása je masný výrobek, který se vyrábí z jemně umletého vepřového nebo telecího masa, rohlíků namočených v mléce, bílého vína, soli, pepře a muškátového květu.
Bílá vinná klobása není dělená jako párky nebo špekáčky, ale prodává se v dlouhých kusech jako hadice. Je jemná a křehká, takže potřebuje opatrnou manipulaci nejen při přenosu, ale i při tepelné úpravě. Jakých chyb se přitom můžeme dopustit?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou časté chyby při přípravě vinné klobásy
Poradíme vám, na co si dát pozor.
- Poškozená klobása může při pečení prasknout a obsah vytéct: Je vhodnější ji v místě trhliny oddělit, maso ve střívku stlačit k sobě a vytvořit nový konec klobásy.
- Prudce pečená nebo smažená klobása se pod tlakem roztrhne: Vkládáme ji na rozehřátý tuk a teplotu snížíme. Pomalu opékáme a hlídáme, aby se nepřipálila.
- Abychom zamezili prasknutí klobásy, můžeme ji spařit v horké vodě: Tím zachováme nejen její vzhled, ale i chuť a vůni.
- Při otáčení na plechu se dlouhé kusy potrhají: Lepší je smotání klobásy do šneků, které sepneme špejlí.
- Z popraskané klobásy může uniknout část obsahu, který se začne připalovat a klobása má hořkou příchuť: Spaříme ji nebo před opékáním poprášíme moukou.
Pokud patříte mezi lidi, kteří jsou zvídaví a rádi zkouší nové věci, zkuste si připravit vinnou klobásu doma:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Black Friday Toprecepty.cz a Apetit: Nakupte kuchařky s až 50% slevou a připravte tak sobě i ostatním krásné Vánoce
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Komentáře