Časté chyby při rozpouštění čokolády: Vyzkoušejte tipy pro dokonalý výsledek
Čokoláda taje při teplotě kolem 25 °C a při jednou tak vyšší teplotě hrozí, že ji spálíme. Malá chyba při rozpouštění čokolády může znehodnotit i její velké množství a takové škody se velmi špatně napravují.
Čokoládu rozpouštíme několika způsoby - ve vodní lázni, v mikrovlnné nebo horkovzdušné troubě, pomocí fénu nebo v kovové misce na ústředním topení. Přímé rozpouštění čokolády končí většinou jejím připálením. Jak na to, abychom se vyvarovali chyb?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Časté chyby při rozpouštění čokolády
Při správném postupu získáme krásně jemnou čokoládovou směs:
- Přímé zahřívání čokolády způsobí její přichycení na dně kastrůlku.
- Při rozpouštění v mikrovlnné troubě hrozí přehřátí a sražení čokolády.
- Když se do čokolády dostane voda, obsah misky se srazí.
- Sražená čokoláda je výsledkem přidání chladné smetany nebo másla.
- Nerovnosti a hrudky na čokoládou politém dortu znamenají, že byla jen krátce zahřívaná a málo míchaná - nebo je naopak připálená a sražená.
Tekutou čokoládu potřebujeme do polev, do těsta, do krémů nebo k výrobě čokoládových ozdob, figurek a pralinek. Jak se rozpouští čokoláda? S tím vám pomůže naše video:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
Jak rozpustit čokoládu? Ve vodní lázni to jde nejlépe, ale máme i další možnosti, jak si s rozpouštěním poradit
Jak připravit čokoládovou polevu se zakysanou smetanou. Skvěle se krájí a výborně chutná
Komentáře