Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky patří mezi stálice pěstované na našich zahradách, zavařené pak vydrží i do další sezóny. Předcházejte chybám během jejich sklizně, abyste měli bohatou úrodu a následně plnou spíž zavařených okurek.

Kdo by neměl rád zavařené okurky, které se hodí nejen jako zpestření oběda, ale mimo jiné i jako neodmyslitelná součást bramborového salátu? Vsaďte na jistotu a sklízejte okurky bez zbytečných chyb, abyste podpořili bohatší úrodu.

Chyby během sklizně okurek

Zbytečnými chybami můžete způsobit menší úrodu, než jakou máte možnost mít. V následujících bodech najdete chyby i jejich snadné řešení:

  1. Sklizeň najednou? Rozhodně ne, sklízejte okurky postupně, nejlépe denně. Velké okurky již nemají typickou strukturu, ztrácejí chuť a začínají hořknout.
  2. Nenechávejte zralé okurky na rostlině, zbytečně ji tím vysilujete a bráníte tím nasazování nových květů a růstu dalších plodů.
  3. Uchovávat sklizené okurky v lednici je naprostý hřích. Vlhkost i případný mráz ze zadní strany lednice je nenávratně poškozují. Zpracujte je co nejdříve po sklizni, abyste z jejich chuti i aroma vytěžili co nejvíce.

Před zpracováním nezapomeňte okurky pořádně omýt a očistit. Samotné zavařování pak má také svá určitá pravidla, na které se musí brát ohled. Vyzkoušejte milotické okurky bez vařeného nálevu, patří k nejoblíbenějším v našem receptáři:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář