Časté chyby při smažení kapra: Ukážeme vám 6 chyb, které můžete udělat
Kapr je nejčastěji připravovanou rybou u nás a na Vánoce ve své smažené formě nesmí na stole chybět. Jen málo z nás dá přednost jiné úpravě ryby. Velkou chybou je nasolit, popřípadě obalit kapra už dopoledne.
Smažený kapr je tradičním pokrmem nejen na Vánoce - připravuje se po celý rok spolu se saláty, bramborami nebo s pečivem. Smažení ryby není složité, ale můžeme udělat pár chyb, které způsobí, že je pokrm méně chutný. Jak na to?
Mohlo by vás zajímat
Chyby při smažení kapra
Seznámíme vás s 6 častými chybami při smažení kapra:
- Chystáte se obalit částečně zmrzlou rybu? Při smažení se nepropeče.
- Obalujete rybu dlouho předem? Při smažení bude obal odpadávat a pálit se.
- Necháváte na kaprovi kůži? Polovina trojobalu z ryby odpadne už při smažení.
- Vkládáte rybu na studenou pánev? Tuk nasákne do suché strouhanky.
- Solíte rybu dlouho předem? Sůl natáhne vodu a ryba se bude spíše dusit.
- Ryba nemá jednolitou zlatavou barvu? Smažíte na malém množství tuku.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře