Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při smažení kapra: Ukážeme vám 6 chyb, které můžete udělat
Zdroj: Freepik - mdjaff

Kapr je nejčastěji připravovanou rybou u nás a na Vánoce ve své smažené formě nesmí na stole chybět. Jen málo z nás dá přednost jiné úpravě ryby. Velkou chybou je nasolit, popřípadě obalit kapra už dopoledne.

Smažený kapr je tradičním pokrmem nejen na Vánoce - připravuje se po celý rok spolu se saláty, bramborami nebo s pečivem. Smažení ryby není složité, ale můžeme udělat pár chyb, které způsobí, že je pokrm méně chutný. Jak na to?

Chyby při smažení kapra

Seznámíme vás s 6 častými chybami při smažení kapra:

  • Chystáte se obalit částečně zmrzlou rybu? Při smažení se nepropeče.
  • Obalujete rybu dlouho předem? Při smažení bude obal odpadávat a pálit se.
  • Necháváte na kaprovi kůži? Polovina trojobalu z ryby odpadne už při smažení.
  • Vkládáte rybu na studenou pánev? Tuk nasákne do suché strouhanky.
  • Solíte rybu dlouho předem? Sůl natáhne vodu a ryba se bude spíše dusit.
  • Ryba nemá jednolitou zlatavou barvu? Smažíte na malém množství tuku.
Občas uděláme nějakou tu chybičku, ale v žádném případě to neznamená, že je ryba na vyhození - jen může být mnohem chutnější. Podívejte se na video, jak se připravuje smažený kapr s bramborovým salátem:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky