Chyby při tvoření studeného pohoštění: Dbejte na kvalitu a čerstvost surovin
Studené pohoštění je součástí každé slavnostnější chvíle. Při jeho přípravě je potřeba myslet na několik málo věcí. Chyby se nám totiž nevyhýbají ani zde. Poradíme vám, jaké to jsou a jak jim předejít.
Myslet je potřeba mimo jiné i na to, že nakrájené ovoce na tácech začne během chvíle hnědnout. Pomůžete mu nejlépe tím, že z něj připravíte ovocný salát s obsahem citronové šťávy, která právě hnědnutí zabraňuje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při přípravě studeného pohoštění
Vyhněte se těmto chybám a budete tím nejlepším hostitelem:
- Dávejte důraz na čerstvé a kvalitní suroviny. V opačném případě nemusí po chvíli v teplé místnosti chutnat dobře.
- Dávejte pozor při kombinování surovin, např. při přípravě studené mísy. Kombinace „mokrých a suchých“ ingrediencí není vhodná. Třeba nakrájené okurky způsobí mokré stopy nejen na sýru, který pak není vůbec dobrý.
- V případě obložených mís také myslete na trvanlivost použitých potravin a kombinujte je tak, aby ji měly stejnou nebo podobnou. Ušetří vám to potom čas strávený přebíráním trvanlivějších surovin od těch méně trvanlivých.
Studené občerstvení skladujte po celou dobu v lednici a podejte ho až před konzumováním, ne dříve. Nezapomínejte ani na jeho důkladné zakrytí v lednici, čímž předejdete oschnutí. Připravte si s námi delikátní pochoutkový salát na chlebíčky:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Z krásně barevného ovoce můžeme o svátcích připravit výborný ovocný salát. Je velmi variabilní, chutný a plný vitamínů
Jak a s čím servírovat pomazánky? Důležité jsou kombinace chutí i lákavý vzhled
Z jakého masa se vyrábí šunka? Podmínkou je kvalitní maso bez viditelného tuku
Komentáře