Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S láskou připravený guláš, kterému jsme dopřáli dostatek času, patří mezi ty nejoblíbenější masové pokrmy. Maso rozpadající se už při dotyku příboru, dokonale tmavá barva a nepopsatelně skvělá chuť nadchnou každého.

Ať už jste tým vepřového guláše nebo toho hovězího, ať už fandíte příloze v podobě knedlíků nebo chleba, jedno je jisté - guláš potřebuje být připravován s láskou i s dostatkem času. Jaké chyby se stávají během jeho vaření a jak jim předejít?

Chyby během přípravy a vaření guláše

Guláš je gurmánskou záležitostí, proto stojí za to předejít zcela zbytečným chybám:

  1. Málo cibule neznamená jen málo základu, ale také málo zahuštění. Rozvařením cibule docílíte zahuštění guláše bez použití mouky nebo chleba.
  2. Toužíte po krásně tmavém guláši? Pak je potřeba orestovat cibuli do tmavě hnědé barvy. Pozor ale na její připálení, guláš by byl hořký a nepoživatelný.
  3. Hořký guláš může způsobit i paprika. Jakmile jí poprášíte obsah hrnce, rychle vše promíchejte a následně zalijte vodou (vývarem), aby se nespálila a nezhořkla.
  4. Tuhému masu lze předejít jeho orestováním ze všech stran, aby se zatáhlo a uchovalo si šťavnatost, a následně dopřejte guláši čas na mírném plamenu.
  5. Spěcháte? Pak nechte přípravu guláše na jindy, protože tomuto pokrmu je nutné dopřát dostatek času, aby byl dokonale hustý a s rozpadajícím se masem.
  6. Máte-li rádi chuť česneku a majoránky, je nutno je přidávat do guláše až po vypnutí sporáku či jeho sundání z ohně v případě vaření v kotlíku. V opačném případě přijdou o svou charakteristickou chuť a v guláši nebudou znát.
  7. Guláš je potřeba občas promíchat a podle potřeby podlévat, aby se nezačal přichytávat ke dnu hrnce či kotlíku. A jaká příloha ke guláši u vás zvítězí?

Ten nejlepší hovězí guláš je z hovězí kližky nebo krku, uvařený v kotlíku na ohni. Přesvědčte se sami na vlastní oči i chuť, a zkuste si takto uvařit klasický hospodský guláš podle názorného videoreceptu, který vás provede postupem krok za krokem:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky