Časté chyby při vaření knedlíků: Které to jsou a jak jim předcházet

Knedlík je oblíbenou českou přílohou, proslavenou i mezi cizinci. V každé rodině koluje domácí babiččin recept na ty nejlepší knedlíky. Příprava není složitá, ale je třeba dodržovat několik zásad a předejít častým chybám při jejich vaření.
Knedlíky jsou báječné k zelí i k tradičním omáčkám. Z kynutého těsta můžeme vytvořit také hlavní chod a to plněné knedlíky naslano s uzeným masem nebo také na sladko s ovocem či marmeládou. Poradíme vám, jak správně knedlíky uvařit a vyvarovat se častých chyb.
Mohlo by vás zajímat
Jak na dokonalý houskový knedlík
Vyzkoušejte to podle následujících tipů:
- Dejte přednost raději hrubé mouce před polohrubou, knedlíky jsou více kypré a nadýchané.
- Do těsta přidejte pouze žloutky společně s vlažným mlékem, nikoli studeným.
- Přidáváte-li prášek do pečiva namísto droždí, dodržte přesné množství, protože pokud přisypete více, knedlík může při vaření prasknout.
- Housky by měly být staré alespoň jeden den a po nakrájení je dáváme do zpracovaného těsta, aby se nerozpadly.
- Těsto nechte dostatečně nakynout, jinak knedlíky nabydou na objemu během vaření a mohou na povrchu prasknout. Doporučujeme je po vytvarování nechat alespoň půl hodiny odpočívat pod utěrkou.
- Ruce si namočte ve vodě a knedlík dokonale uhlaďte, poté dejte vařit.
- Uvařený knedlík propíchněte uprostřed špejlí, aby pára unikala a knedlík se nesrazil.
Pojďte si připravit podle video-receptu báječný a vláčný houskový knedlík. Budete-li vařit podle našich zmíněných rad, úspěch s knedlíkem máte zaručen. Pomohla vám některá rada od babiček, kterou jsme nezmínili? Napište nám ji do komentářů.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře