Tři časté chyby při vaření rybí polévky: Nevaří se pouze z vnitřností, ale také z masa
Rybí polévka patří k tradičním českým vánočním pokrmům. Vývar z kapří hlavy a odřezků skvěle doplňuje restovaná kořenová zelenina. A nesmíme zapomenout ani delikátní jikry a mlíčí. Polévku zdobíme osmaženými krutony a petrželkou.
Rybí polévka je tradičním štědrovečerním pokrmem. Každá rodina má svůj generacemi ověřený recept, podle kterého polévku připravuje. Příprava polévky není nic složitého. Poradíme Vám, jakých chyb se vyvarovat, aby chutnala dokonale.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tři chyby při vaření polévky
Podívejte se, jaké jsou časté přešlapy při vaření této tradiční polévky:
- Vaříte polévku pouze z vnitřností? To nedoporučujeme, protože z těchto částí se vyvaří jen minimum chuťových látek. Tuto sváteční polévku vždy vaříme především z rybího masa a kapří hlavy.
- A další důležitá věc: Nevaříme vnitřnosti společně s rybím masem a skeletem. Těžce by se nám pak oddělovaly rybí kosti od vnitřností. Jikry a mlíčí přidáváme až v závěrečné fázi vaření do přecezeného vývaru.
- Ještě do třetice: Z kapří hlavy vždy vyřízneme žábry, protože tento orgán je chuťově příliš hořký a proto také hrozí nahořknutí polévky.
Dokonalou rybí polévku si můžete připravit také jednoduše podle videoreceptu - krok za krokem bez zbytečných chyb. Jak připravujete vánoční polévku u vás doma? Podělte se s námi o vaše zkušenosti v komentářích pod článkem.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře