Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 častých chyb při výrobě čokoládových ozdob: Poradíme, jak se jich vyvarovat

Malování čokoládou na pečicí papír nemusí být žádné umění, ale přesto by ozdoby měly být hezky vypracované. Není kam spěchat, dekorace můžeme připravit i den předem a nechat je v lednici, aby byly tuhé.

Čokoládové dekorace se připravují naplněním cukrářského sáčku rozehřátou čokoládou a jejím malováním na pečicí papír, který je nepřilnavý a ozdoby jdou po ztuhnutí lehce sejmout. Nazmar nepřijdou ani čokoládové úlomky.

Jaké jsou nejčastější chyby při vytváření ozdob

  1. Nepravidelné tvary ozdob napravíme tím, že si je předkreslíme přímo na papír.
  2. Pečicí papír nebo podložka musí být rovné, aby ozdoby hezky přilnuly.
  3. Horká čokoláda je tekutá, rozlévá se do stran. Necháme ji trochu zchladnout.
  4. Příliš hustou čokoládu rozehřejeme i se sáčkem v mikrovlnce. 
  5. Otvor v sáčku je nutné ustřihnout malý, vždy se dá zvětšit.
  6. Příliš tenké linky čokolády se při sundávání z plechu lámou.
  7. Otiskům prstů se vyhneme, pokud budeme ozdoby podebírat nožem.

Všechny polámané nebo nepovedené ozdoby vrátíme zpět do misky k čokoládě, znovu rozehřejeme a použijeme jako základ polevy na řezy nebo zákusky, jak vidíte v našem videu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář