Celerová pomazánka je snadná, rychlá, osvěžující a lahodná. Pojďte ji vyzkoušet
Celer bulvový je oblíbenou kořenovou zeleninou a kromě podzemní části v kuchyni zužitkujeme i listy, které se mohou sušit, mrazit nebo přidávat do polévkových směsí. Bulvy konzumujeme tepelně uvařené i syrové. A syrový celer je báječný do pomazánek.
Jak udělat celerovou pomazánku
Očištěný a okrájený celer se zasyrova výborně hodí do pomazánek. Jednu z nich vás naučíme:
- Budete na ni potřebovat 250 g celeru, 250 g eidamu, 100 g kvalitního měkkého salámu, 2 cibule, 2 mrkve, 2 sterilované okurky, 100 g tatarské omáčky, 100 g majonézy, 1 lžíci plnotučné hořčice.
- Celer, eidam, salám, mrkev a sterilované okurky nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli najemno pokrájejte.
- Ke směsi přimíchejte majonézu a tatarku, podle chuti přidejte hořčici.
- Pomazánka je osvěžující a velmi chutná, výborně se hodí na chlebíčky nebo na jiné pečivo. Můžete ji také podávat v malých miskách, aby si každý strávník mohl sám mazat.
- Chlebíčky s pomazánkou dozdobte zeleninou - budou pak lákavé také pro oči.
- Tip: Salám můžete v pomazánce nahradit vařenými vajíčky, pomazánka bude zase trochu jiná.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Čalamáda z cuket a paprik
Přidáno před 3 hodinami
Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy
Přidáno před 3 hodinami
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Přidáno před 7 hodinami
Salát s kadeřávkem a ricottou
Přidáno před 7 hodinami
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno 16. 9. 2024 15:16
Grilované ovoce s medem
Přidáno 16. 9. 2024 14:00
Přečtěte si Zobrazit více
Jak skladovat kořenovou zeleninu v písku? Mrkev, petržel i pastiňák uložíme podle rad našich babiček a vydrží řadu měsíců
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
Jak pěstovat celer. Vyséváme ho velmi brzy, protože má dlouhou vegetační dobu
Komentáře