Představte si, že kousnete do pralinky a najednou máte ústa plná ovocné šťávy, chuti čerstvého ovoce a výborné čokolády. Ovocné pralinky, polité čokoládou nebo namočené do polevy a ozdobené jako opravdové bonbóny, můžete darovat nebo je sníst jako dezert.
Čerstvé ovoce, určené k máčení do čokolády, musíme pečlivě očistit a pokud ho omyjeme, musíme ho také osušit. Vyjmeme pecky. Pak si připravíme kousky, které budeme v čokoládě máčet - celé plody, jednotlivé dílky, kostky, tyčinky, kuličky.
Třešně nebo višně v čokoládě mají v oblibě lidé téměř po celém světě. Mají jednu nevýhodu, bývají tak lahodné, že jsou rychle pryč. Můžete si je…
Více o významném dni
Jak připravit ovoce v čokoládě
Máme pro vás několik tipů:
Ovoce vhodné k namočení: třešně, višně, jahody, banán, kiwi, meruňky, broskve, švestky, hroznové víno, mandarinky, maliny, velké borůvky, ostružiny, mango, ale i meloun
Čokoláda na ovocné pralinky: čokoláda bílá, mléčná, hořká, Ruby čokoláda, zbytky čokoládových figurek, ale i barevné polevy, belgická čokoláda, čokoláda na vaření a čokoládové pecky
Ozdobení pralinek: čokolády různých barev, cukrářské zdobení, hoblinky z čokolády, barevné polevy, jedlý zlatý nebo stříbrný papír a jedlé flitry a perličky
Čím balit pralinky: papírové košíčky, zlatý nebo stříbrný papír, barevné stanioly, bonboniéry, ozdobné košíčky nebo dárkové krabičky a taštičky
Komentáře (1)
Ozdoby z jahod
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0