Čerstvé špenátové listy se skvěle uplatní v naší kuchyni. Přidáváme je do salátů, smoothies a oblíbených pest
Špenátové listy dusíme, vaříme a zapékáme - možností zpracování je mnoho. Ale také si je dopřejeme v čerstvém stavu. Mají příjemnou jemnou chuť. Používáme je ke zdobení jídel a přidáváme je do smoothies, salátů a pest.
Špenát - oblíbená listová zelenina
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čerstvé špenátové listy
Jemné listy špenátu jsou chutné i bez tepelné úpravy, podobně jako salát. Můžeme je jíst "jen tak". Zdobíme jimi obložený chléb a vařená jídla. Přidáváme je do nejrůznějších salátů, společně s rajčaty, ředkvičkami a cibulí. Hodí se k nim uvařená vajíčka, sýry a zakysaná smetana.
Oblíbené saláty se špenátem
Můžeme vyzkoušet i populární kombinaci špenátových listů a cibule, s pokrájenými jahodami nebo nektarinkami. Salát polijeme dresinkem s citrónovou šťávou a hořčicí a zamícháme. Na závěr můžeme přidat slunečnicová semínka nebo na plátky nakrájené pražené mandle.
Špenátové pesto a smoothie
Čerstvé listy špenátu jsou vhodné do smoothie nebo na přípravu pesta. Přidáme k nim česnek, kvalitní olej a ořechy nebo semena. Vše společně rozmixujeme. Pesto podáváme s těstovinami. Pokud ho nespotřebujeme hned, uložíme ho do chladna. Možnosti použití jsou široké.
Komentáře