Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kterou polévku vaříte, když máte málo času? Česnečka určitě patří mezi favority. Vařily nám ji naše maminky a babičky, vaříme ji také my. Tato jednoduchá polévka krásně voní česnekem, příjemně zahřeje a skoro nic nestojí.

Česnek přidáváme do různých polévek, ať už luštěninových nebo zeleninových. Každé z nich vylepší chuť a bez něho by mnohá z nich nebyla to pravé. Jenže "česnečka" je přece jen ještě trochu jiná polévka. Vybrali jsme pro vás několik oblíbených receptů z našeho receptáře, můžete je vyzkoušet a ochutnat.

Jak uvařit nejlepší česnečku

Máme pro vás jednoduchý postup:

  • V hrnci na tuku osmažíme nakrájenou cibuli (můžeme k ní přidat i trochu rozmačkaného česneku pro lepší chuť polévky) a zalijeme vývarem. Místo vývaru stačí kostka bujónu do vroucí vody.
  • Tip: Cibule do česnečky není nutná, polévka bude výborná i bez ní.
  • Zvlášť dáme vařit v osolené a okmínované vodě na kostičky nakrájené brambory. Teprve když částečně změknou, vložíme je do polévky. 
  • Vaříme společně a přidáme v hrnku rozšlehané vajíčko (nebo dvě, podle množství polévky) a zamícháme.
  • Polévku dochutíme mletým pepřem, drceným kmínem a solí. Ještě chvilku povaříme a vypneme plotýnku.
  • Prolisovaný česnek a v dlaních rozemnutou majoránku přidáme až na závěr. S česnekem nemusíme šetřit, záleží na vlastní chuti.
  • Polévku při podávání ozdobíme jemně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Podle následujícího videoreceptu polévku můžete při podávání vylepšit krutony z pečiva a strouhaným sýrem.

A jakou česnečku vaříte u vás doma? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své tipy do komentářů pod článkem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli