Jak uvařit česnečku? Tato polévka je snadná a rychlá, navíc šetří žaludek i peněženku
Kterou polévku vaříte, když máte málo času? Česnečka určitě patří mezi favority. Vařily nám ji naše maminky a babičky, vaříme ji také my. Tato jednoduchá polévka krásně voní česnekem, příjemně zahřeje a skoro nic nestojí.
Česnek přidáváme do různých polévek, ať už luštěninových nebo zeleninových. Každé z nich vylepší chuť a bez něho by mnohá z nich nebyla to pravé. Jenže "česnečka" je přece jen ještě trochu jiná polévka. Vybrali jsme pro vás několik oblíbených receptů z našeho receptáře, můžete je vyzkoušet a ochutnat.
Jak uvařit nejlepší česnečku
Máme pro vás jednoduchý postup:
- V hrnci na tuku osmažíme nakrájenou cibuli (můžeme k ní přidat i trochu rozmačkaného česneku pro lepší chuť polévky) a zalijeme vývarem. Místo vývaru stačí kostka bujónu do vroucí vody.
- Tip: Cibule do česnečky není nutná, polévka bude výborná i bez ní.
- Zvlášť dáme vařit v osolené a okmínované vodě na kostičky nakrájené brambory. Teprve když částečně změknou, vložíme je do polévky.
- Vaříme společně a přidáme v hrnku rozšlehané vajíčko (nebo dvě, podle množství polévky) a zamícháme.
- Polévku dochutíme mletým pepřem, drceným kmínem a solí. Ještě chvilku povaříme a vypneme plotýnku.
- Prolisovaný česnek a v dlaních rozemnutou majoránku přidáme až na závěr. S česnekem nemusíme šetřit, záleží na vlastní chuti.
- Polévku při podávání ozdobíme jemně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Podle následujícího videoreceptu polévku můžete při podávání vylepšit krutony z pečiva a strouhaným sýrem.
A jakou česnečku vaříte u vás doma? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své tipy do komentářů pod článkem.
Komentáře