Nejoblíbenější česnekové pomazánky. Jednohubky s nimi zmizí z talíře jako první
Mezi pikantními pomazánkami vynikají česnekové. Jednohubky nebo chlebíčky s ostrými česnekovými pomazánkami bývají první, které se ztratí z talířů při návštěvách a slavnostních příležitostech. Na přípravu nejsou složité a máme je za chvilku hotové. Jaké jsou ty nejlepší?
Nejoblíbenější česnekové pomazánky
Česnekové pomazánky obvykle připravujeme čerstvé - pokud nechceme, aby se česnek "rozležel". Když se stane, že pomazánku potřebujeme připravit den dopředu, nachystáme ji zatím bez česneku. Před mazáním chlebíčků nebo jednohubek už jen přimícháme utřený česnek. Namazané pečivo dozdobíme plátkem rajčete, kouskem kapie nebo okurky (čerstvé nebo sterilované) a snítkou petržele. Můžeme přidat půlku vlašského ořechu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tavené sýry a česnek
Základem těchto pomazánek bývají různé sýry. Většinou se používají tavené. Do misky vložíme sýr, přidáme rozmačkaný (nebo utřený) česnek a základ pomazánky je připravený. Pomazánku velmi dobře přichutí a lehce obarví trocha kečupu, přidáme ho asi lžíci, ale záleží na množství pomazánky. Ještě chutnější je rajčatový protlak, do pomazánky ho stačí jen trochu a pak musíme vymyslet, jak spotřebovat zbytek.
Pro zjemnění a dochucení pomazánky
Pomazánka pouze z taveného sýra by byla tuhá, proto doplníme něco pro zjemnění. Do česnekových pomazánek přidáváme pomazánkové máslo, tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu nebo plátek másla. Někdo dá přednost majonéze nebo sojanéze. Dobrým pomocníkem při míchání pomazánky je tyčový mixér. Sůl obvykle není potřeba, sýry bývají slané dostatečně. Jednoduchá verze pomazánky pouze s česnekem je výrazná dostatečně, ale kdo chce, může ji ještě dochutit grilovacím nebo provensálským kořením, jemně nakrájenou cibulkou nebo pepřem. Zajímavou variantou je česneková pomazánka s brusinkami.
Se strouhaným sýrem
S olomouckými tvarůžky, sýrem Cottage a Nivou
Česnekové pomazánky z tofu
Základem česnekových pomazánek může být tofu. Do česnekové pomazánky koupíme tofu bez příchuti a přidáme opět něco pro zjemnění. Když použijeme tyčový mixér, můžeme z tofu vytvořit lahodný hladký krém. V našich receptech je postup na přípravu česnekové pomazánky z tofu bez živočišných produktů, ale i na pomazánku, do které přidáváme kromě tofu vejce a mojonézu.
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Komentáře