Česnekové kapky, přezdívané elixír mládí, znaly a připravovaly už naše babičky
Česnek se používá k dochucení pokrmů tisíce let. V současnosti se česnek přidává do polévek, omáček, pomazánek, salátů nebo k masu. Je to univerzální zelenina, kterou využijeme nejen v kuchyni, ale můžeme si z ní připravit i kapky.
Česnekovým kapkám se přezdívá "elixír mládí". Česnek je dostupný pro každého - vyrábí se z něj nejen kapky, ale také česneková pasta, olej, ochucená sůl nebo sušený česnek, které běžně používají při vaření .
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Česnekové kapky ze dvou ingrediencí
Volte český česnek místo čínského nebo španělského, je silnější a chutnější.
- 300 g česneku - oloupaného a rozetřeného
- 200 ml kořalky s min. 40 % alkoholu
Česnekovou pastu smícháme s alkoholem, dáme do tmavé sklenice a uzavřeme. Necháme v chladu a tmě louhovat 14 dní. Každý den musíme obsah protřepat, aby se dobře spojil. Po dvou týdnech přecedíme směs přes plátýnko a dobře vymačkáme. Česnekovou směs uchováváme v lednici a užíváme podle návodu.
Užívání česnekových kapek
Kapky kapeme do mléka a pijeme nalačno.
- 1 kapka 3x denně,
- každý další den přidat jednu kapku (druhý den 2 kapky atd.),
- užívat až do 15 kapek 3x denně,
- následující a každý další den snížit počet kapek o jednu,
- skončit po užívání 1 kapky denně.
Česnek je surovina, která nesmí chybět v žádné domácnosti. Využijeme ho nejen jako lék, koření nebo součást pokrmů, ale také jako samostatné jídlo, jak můžete vidět v našem video-receptu na hustý česnekový krém:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy a jak sklízet česnek. Důležité je nepromeškat správnou dobu sklizně paličáku i nepaličáku
Konfitovaný česnek používají v luxusních restauracích: Podle našeho podrobného návodu není problém si ho připravit doma
Čevabčiči z mletého masa je jednoduché a dobré jídlo. Naučte se ho správně ochutit
Komentáře