Cheesecake - luxusní dezert pro příjemný chuťový a estetický zážitek. Jak udělat pečený i nepečený
Cheesecake je luxusní dezert, který má mnoho variant a podob. Je tvořen základem z másla a rozdrcených máslových sušenek, na němž je lahodná krémová vrstva. Vše je krásně ozdobeno a dochuceno. Jak udělat nejlepší cheesecake?
Jak připravit cheesecake
Cheesecake (sýrový dort) je dezert, jehož základ tvoří máslo a rozdrobené či rozdrcené nebo rozmixované máslové sušenky. Můžeme použít např. Bebe, Lotus, Derby, kakaové věnečky a jiné druhy. Další část je tvořena krémovou vrstvou, k jejíž přípravě použijeme smetanový sýr např. mascarpone, kysanou smetanu, tvaroh a další. Hotový dezert pěkně ozdobíme. Lze použít čokoládovou polevu - ganache nebo jiné varianty zdobení.
Mohlo by vás zajímat
Cheesecake pečený
Na základ z rozdrobených sušenek rozetřeme a uhladíme druhou vrstvu. Vše společně upečeme. Do sušenkového základu i do vrchní části se často před pečením přidává vejce. Po upečení a zchladnutí dezert dozdobíme polevou (např. čokoládovou) a krásně barevným ovocem. Velmi pěkné jsou maliny, jahody, borůvky a citrusy - vše úhledně upravené.
Cheesecake nepečený
Tento nepečený dezert se připravuje bez vajec. Chystáme ho do formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Na sušenkový základ lze dát k vylepšení jemně nakrájený banán nebo jiné vhodné ovoce. Na přípravu krému je důležité nemíchat suroviny s rozdílnou teplotou - proto vše necháme před zpracováním nahřát na pokojovou teplotu. Hotový dezert dobře vychladíme a necháme ztuhnout, ideálně do druhého dne.
Komentáře