Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli con carne v češtině znamená chilli s masem. Kromě masa a chilli se do základu tohoto pokrmu přidávají rajčata a fazole. V některých receptech se objevuje například i kukuřice, v tom našem najdete hořkou čokoládu.

Chilli con carne je opravdu jednoduchý pokrm, který se skládá pouze z pár surovin. Pokud vaříme i pro děti, jednoduše před přidáním chilli jejich porci odděláme stranou. Pokrm je totiž velmi chutný i bez pálivého koření.

Jak připravit chilli con carne

Na pět porcí si připravíme: 500 g mletého hovězího masa, 2 cibule, konzervu loupaných rajčat, konzervu rajčatového protlaku, 2 konzervy červených fazolí, 2 stroužky česneku, 2 čtverečky hořké čokolády, lžičku chilli koření, lžičku oregana, rostlinný olej, pepř a sůl.

Chilli con carne si snadno připravíte podle názorného videa. Hotové ho můžeme podle chuti podávat s rýží, pšeničnou tortillou nebo krajícem chleba. Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky