Jak uvařit chilli con carne? Základem je hovězí maso, chilli, rajčata a fazole
Chilli con carne v češtině znamená chilli s masem. Kromě masa a chilli se do základu tohoto pokrmu přidávají rajčata a fazole. V některých receptech se objevuje například i kukuřice, v tom našem najdete hořkou čokoládu.
Chilli con carne je opravdu jednoduchý pokrm, který se skládá pouze z pár surovin. Pokud vaříme i pro děti, jednoduše před přidáním chilli jejich porci odděláme stranou. Pokrm je totiž velmi chutný i bez pálivého koření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit chilli con carne
Na pět porcí si připravíme: 500 g mletého hovězího masa, 2 cibule, konzervu loupaných rajčat, konzervu rajčatového protlaku, 2 konzervy červených fazolí, 2 stroužky česneku, 2 čtverečky hořké čokolády, lžičku chilli koření, lžičku oregana, rostlinný olej, pepř a sůl.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova cibuli nakrájenou na měsíčky.
- Přidáme mleté maso, sůl, pepř a za stálého míchání necháme maso zatáhnout.
- Přilijeme rajčatový protlak, loupaná rajčata, čokoládu a prolisovaný česnek.
- Vaříme 20 minut a poté přidáme scezené fazole z plechovky, oregano a chilli. Promícháme a necháme chvíli prohřát.
Chilli con carne si snadno připravíte podle názorného videa. Hotové ho můžeme podle chuti podávat s rýží, pšeničnou tortillou nebo krajícem chleba. Dobrou chuť.
Komentáře