Jak uchovat chilli papričky? Krásně barevné plody dají našim gulášům tu pravou chuť
Oblíbené chilli papričky na podzim hojně dozrávají a krásně se vybarvují. Pokud je máme v květináčích nebo truhlících, musíme je stejně jako další plodovou zeleninu chránit před prvními mrazíky. Jednoduše je přeneseme do místnosti.
Chilli papričky jsou výborným zpestřením našich gulášů, pikantních omáček, sterilované zeleniny i luštěninových pomazánek. Stačí přidat maličké množství, jen kousek plodu, a o výraznou chuť máme postaráno. Pro chilli papričky rozhodně platí, že méně znamená více.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak si poradit s chilli na podzim
Při ochlazení můžeme buď chilli papričky hned otrhat a rostliny zlikvidovat nebo je ještě ponechat, aby se malé papričky pozvolna vybarvily. Každopádně taková chilli rostlina je pěknou ozdobou kuchyňského okna a pokud si potrpíme na pikantní chutě, není pak nic jednoduššího, než si občas nějaký plod utrhnout. Vydrží poměrně dlouho, možná až do Vánoc. A jak tedy uložit otrhané plody, aby vydržely?
- Mražení je skvělou volbou. Sáček s celými chilli papričkami nezabere mnoho místa a podle potřeby si vždy kousek plodu odlomíme - jde to snadno. Celá paprička by nejspíš jídlo pokazila, pokud nevaříme pro větší počet strávníků
- Chilli snadno usušíme - viz článek výše.
- Papričky lze přidávat do různých sterilovaných směsí, stačí vždy jen kousek na jednu sklenici.
Ještě pro vás máme jeden skvělý recept na závěr. Pokud máte papriček dostatek, vyzkoušejte ho. Část rodiny, která si potrpí na pikantní jídla, bude určitě nadšená.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Za chléb a pečivo platíme stále více. Jak je uchovat co nejdéle v dobrém stavu. Jak je skladovat a předcházet plesnivění
Mexické chilli con carne: Texaské jídlo s masem a fazolemi skvěle zasytí, zahřeje a potěší milovníky ostrých chutí
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Komentáře